Pårørende til Germanwings-ofre afviser erstatning

De pårørende kræver sekscifret erstatning i euro. De afviser 25.000 euro fra Lufthansa efter styrtet i marts

En større gruppe pårørende til ofre for Germanwings-flystyrtet i marts, da 150 mennesker omkom i Alperne, afviser et tilbud om erstatning fra flyselskabet.

De pårørende mener, at erstatningen er 'utilstrækkelig', siger en advokat for 36 tyske familier.

Lufthansa vil give 25.000 euro, 186.000 danske kroner, til de pårørende for hvert offer for styrtet, som flyets andenpilot, Andreas Lubitz, ifølge den franske anklagemyndighed var skyld i, da han bevidst styrede flyet ned i bjergene.

De pårørendes advokat siger, at 100.000 euro, 746.000 danske kroner, vil være mere acceptabelt.

Familierne har også afvist et alternativt forslag om 10.000 euro til livsledsagere, børn og forældre til ofrene.

Franske myndigheder indledte i juni en efterforskning af uagtsomt manddrab i Germanwingsstyrtet.

Efterforskningen drejer sig ifølge den franske anklager i Marseille om endnu unavngivne parter. Den skal blandt andet undersøge, om også Germanwings og selskabets ejer, Lufthansa, har del i skylden.

Foreløbigt er andenpiloten - som også døde - ifølge de franske myndigheder den eneste anklagede i den tyske undersøgelse af sagen.

Det betyder, at de tyske myndigheder ikke har planer om at sigte hverken flyselskaberne eller de læger, der behandlede Lubitz for psykiske lidelser. Anklagemyndigheden i Düsseldorf har sagt, at efterforskningen fortsætter.

Anklagerne har blandt andet fastslået, at Lubitz forud for styrtet søgte på nettet for at finde ud af mere om, hvordan han kunne forgifte sig.

Efter flystyrtet har det vist sig, at andenpiloten led af en række lidelser. I måneden op til styrtet henvendte han sig syv gange til læger - også psykiatere.

En talsmand for Lufthansa har sagt, at selskabet vil støtte den franske efterforskning 'uden forbehold'.

Lufthansa fastholder, at selskabet ikke havde kendskab til Lubitz' sygdom.