Pædagog idømt 15 års fængsel: Havde kokainværksted i kælder

I en kælder i Vanløse fandt politiet en kokainpresser samt kemikalier og emballage til at producere 100 kilo

Politiet afslørede for halvandet år siden et kokainværksted i Vanløse. I kælderlokalet var en kokainpresser samt nok kemikalier og emballage til at producere 50 kilo kokain.

Simon Theis Myhre, der stod som lejer af kælderlokalet, er onsdag blev idømt 15 års fængsel i Østre Landsret.

Den 35-årige mand er pædagog. Han har i byretten forklaret, at han havde spillegæld på 150.000 kroner til en automekaniker, der pressede ham til at opbevare remedierne.

- Det er så langt væk fra min virkelighed som pædagog. At jeg er så dum og naiv, at jeg stoler på en person (automekanikeren, red.), der så tager mig i røven, det er jeg ked af, sagde han i sin afsluttende bemærkning i byretten.

Her blev han sidste år idømt 16 års fængsel, hvilket er den hårdest mulige straf i sådanne sager. Dengang lagde retten blandt andet vægt på, at politiet fandt over 100.000 kroner på hans adresse.

Simon Theis Myhre valgte at anke dommen til landsretten, som altså reducerede straffen med et enkelt år.

Ud over kokainremedier fandt politiet en automatriffel af samme type, som militæret bruger, en halvautomatisk pistol af mærket Walther og et oversavet jagtgevær i kælderen på Rosenlunds Allé.

Pædagogen havde erkendt, at han kendte til våbnene, men hævdede, at det ikke var hans.

En 32-årig Hells Angels-rocker har også været tiltalt i sagen, men han blev frifundet i byretten. Simon Theis Myhre støttede gennem hele sagen rockerens uskyld. Han fortalte i byretten, at han var ked af, at rockeren var blevet involveret.