Pædagog misbrugte kvinde gennem måneder

63-årig mand er blevet idømt 10 måneders fængsel for at udnytte kvinde, som han var støttekontaktperson for.

I flere måneder hen over sommeren udnyttede en 63-årig pædagoguddannet mand sin stilling til at misbruge en 24-årig kvinde seksuelt.

Det slog Retten i Nykøbing Falster onsdag fast, da den idømte manden 10 måneders fængsel.

Manden, der i fire år har været tilknyttet Vordingborg Socialpsykiatrisk afdeling, var støttekontaktperson for kvinden.

Manden havde i mange tilfælde samleje og anden kønslig omgang end samleje med kvinden både på sin bopæl og i en skov.

Ifølge forsvareren i sagen var de to parter enige om, at det foregik i en periode omkring slutningen af maj til slutningen af juli.

Retten fandt, at manden groft havde udnyttet kvindens behandlingsmæssige eller plejemæssige afhængighed samt hendes mentale tilstand til at opnå sex.

Han var også tiltalt for at have skaffet sig samleje med den 24-årige på et tidspunkt, da hun på grund af beruselse ikke kunne modsætte sig det.

Det blev han frifundet for, da retten kun fandt det bevist, at han ved den lejlighed havde haft anden seksuel omgang med hende, oplyser sagens anklager, Anne Marie Fink.

Ud over fængselsstraffen blev den 63-årige frakendt retten til at arbejde som pædagog eller have med personer, der er svækket af alder, handicap eller andet, at gøre.

Den 63-årige, der nægter sig skyldig, valgte at tænke over, om han vil anke dommen til landsretten.

Mandens forsvarer, Glen Odgaard, fortæller, at manden mener, at det var kvinden, som forførte ham.

Ifølge manden var der en sms-korrespondance, hvor kvinden skrev, at hun ville forføre ham. Men sms'erne har han slettet, og ifølge forsvareren kan politiet ikke finde dem.