Pædagogmedhjælper anklaget for overgreb og voldtægt på 28 børn: Hædret af kommune

Han blev hyldet for frivilligt arbejde. Nu er han anklaget for stribevis af voldtægter af småbørn.

Følg Krimi

Da en 47-årig pædagogmedhjælper ifølge anklagemyndigheden forgreb sig på børn på puslebordet og i soverummet i en institution i Albertslund Kommune i 2016, solede han sig i hæder fra en anden kommune, hvor han var spejderleder.

11 børn blev ifølge anklagemyndigheden voldtaget af manden. Nogle flere gange. 13 andre børn blev angiveligt blufærdighedskrænket.

Mandens straffeattest var pletfri, og i nabokommunen var den nu anklagede mand nogle år forinden blevet hyldet. Af selveste den daværende borgmester.

Hyldesten kom i forbindelse med, at manden blev tildelt en kommunal hæder for sit frivillige arbejde som spejderleder.

Dengang fremhævede borgmesteren i sin hyldesttale, hvordan spejderlederen var så engageret, at han ofte hverken havde tid til at deltage i ledermøder og måltider.

Anklage: Pædagogmedhjælper tiltalt for overgreb og voldtægt på 28 børn

Retten i Glostrup har valgt at beskytte spejderlederens identitet med et navneforbud. Derfor vil det næppe være lovligt at bringe yderligere oplysninger om, hvilken frivilligpris, hvilken borgmester og hvilket årstal der er tale om.

Ifølge sagens anklageskrift havde pædagogmedhjælperen i rollen som spejderleder allerede længe inden prismodtagelsen begået pædofil voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Tilbage i perioden 2002-2004 skulle manden på en spejderlejr og i en spejderhytte have henholdsvis voldtaget og blufærdighedskrænket et spejderbarn, som på det tidspunkt var mellem otte og ti år gammelt.

Selv om den sag er gammel, er det først i forbindelse med efterforskning af den aktuelle sag, at der er blevet rejst tiltale.

Der er ifølge anklageskriftet tale om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af barn under 12 år. Det skete, mens barnet sov.

Det er samme voldtægtsbestemmelse, som optræder i forbindelse med en række af de overgreb, som pædagogmedhjælperen ifølge anklagemyndigheden begik på en institution i Albertslund Kommune.

Derudover er manden tiltalt for en stribe blufærdighedskrænkelser mod 13 børn i institutionen.

Både voldtægter og blufærdighedskrænkelser foregik blandt andet i institutionens puslerum i forbindelse med bleskift og i soverummet, når børnene sov.

Det var en anmeldelse om et overgreb på en spejdertur, som førte politiet på sporet af manden. Hos ham fandt man tusindvis af billeder og film. Børneporno.

Blandt andet var der i materialet billeder af de overgreb, som manden ifølge anklagemyndigheden begik i daginstitutionen og mod spejderne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time