Pædofil: Det var pigens egen skyld

Tøndersagen: - Jeg vil hellere dø end at skulle betale erstatning til hende, siger Gerhard Trip, der sexmisbrugte 10-årig

Gerhard Trip mener ikke, at det var forkert at have sex med en blot 10-årig pige. Han har ikke tænkt sig at betale de 60.000 i erstatning, som han er blevet dømt til. (Foto: Ernst van Norde)
Gerhard Trip mener ikke, at det var forkert at have sex med en blot 10-årig pige. Han har ikke tænkt sig at betale de 60.000 i erstatning, som han er blevet dømt til. (Foto: Ernst van Norde)

OPDATERING 18. november/2016 : Denne artikel er dags dato gået viral på Facebook, og derfor skal Ekstra Bladet for en god ordens skyld gøre opmærksom på, at der er tale om otte år gammel artikel fra november 2008

--- --- ---

Datter fra Tønder-sagen står frem: Det siger Zandra om danskernes reaktion

Præcis tre år efter at Tøndersagen eksploderede i medierne, står en af de allermest forhadte gerningsmænd nu frem.

Den 77-årige sex-dømte Gerhard Trip fra Abild ved Tønder mener i fuldt alvor, at den dengang 10-årige pige selv var skyld i, at hun blev sexmisbrugt.

– Jeg vil ikke sige undskyld til hende. Det var jo faktisk hende, der inviterede mig hele tiden. Jeg har ikke givet pigen en dårlig behandling, lyder den chokerende melding fra folkepensionisten.

Gerhard Trip nægter sågar at betale de 60.000 kroner i erstatning til pigen, som han er blevet dømt til.

– Jeg har ikke betalt endnu – og det vil jeg heller ikke. Som jeg sagde i retten, så er det jo en halv bil. Erstatningen er alt for høj i forhold til, hvad andre skal betale i sådanne sager.

– Politiet kan bare køre mig ud til slusen og kyle mig i vandet. Jeg vil hellere dø end at skulle betale erstatning. Der er hele tiden regninger, der skal betales. Nu har jeg også lige fået ødelagt forruden i min bil. Det koster 4000 kroner, klager Gerhard Trip.

– Er det ikke rimeligt at betale erstatning, når pigen har lidt overlast?

– Jeg mener ikke, at hun har taget skade. Hun har det jo godt, hvor hun er i dag, og hun passer sin skolegang.

Gerhard Trip stod for tre år siden for første gang frem i Ekstra Bladet. Han var sur over at blive idømt fængselsstraf, når han havde dårlig mave. Han berettede også beredvilligt om, hvordan han havde dyrket sex med både den lille pige og hendes mor.

Det fik rasende sønderjyder til at smadre ruderne i hjemmet i Abild, så pensionisten måtte forskanse sig bag store træplader i vinduerne.

Virakken har dog ikke fået Gerhard Trip til at ændre kurs eller opfattelse af sin rolle i Danmarkshistoriens største pædofilisag.

Han går mest op i den elendige behandling, han mener at være blevet udsat for i fængslet.

– I arresten i Tønder fik jeg ikke lov til at gå på toilettet, så jeg endte med at besørge i bukserne. Maden var elendig. Den blev bragt en gang om ugen fra Statsfængslet i Sønder Omme. Der var ingen, der tog hensyn til min mave, siger Gerhard Trip.

Gerhard Trip erklærer, at han ingen skam føler og påstår hårdnakket, at Tønderpigen selv indvilligede i at have sex med ham.

– Første gange ringede faderen efter mig. De andre gange gjorde pigen. Jeg tror, at hun helt frivilligt var med til det her.

– Du mener, at hun helt frivilligt var med i det?

– Ja. Jeg føler ingen skyld. Jeg burde ikke være blevet dømt, og straffen var for hård.

– Tænker du aldrig på, at hun kunne være under indirekte tvang?

– Så skulle det være fra faderen. Det kan jeg ikke svare på. Det var ikke noget, jeg fornemmede, når jeg var der.

Gerhard Trip erklærer også bramfrit, at han intet har lært under sit fængselsophold.

– Nej, jeg har intet lært, fastslår den omstridte pensionist fra hjemmet i Abild, hvor pornofilmene ligger frit fremme i stuen.

Zandra stod frem på TV: Sådan er det gået hende siden

Han afslørede Tønder-Zandras lidelser: Spurgte om Zandra var til leje, så gik han til politiet

Zandra hovedperson i en af Danmarks værste misbrugssager: Nu står hun frem