Annonce:
Annonce:

Pædofili-tiltalt præst om 13-årig: - Det gjorde hende glad

Den tidligere præst i Tømmerup fortæller om sit forhold til en kun 13-årig pige

Den nu 47-årige Dan Peschack er i retten, hvor han forklarer om sine intime forhold til flere mindreårige. Foto: Privatfoto
Den nu 47-årige Dan Peschack er i retten, hvor han forklarer om sine intime forhold til flere mindreårige. Foto: Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): I dag gik retssagen mod den tidligere præst Dan Peschack i gang. Her står han tiltalt for at have misbrugt 12 børn igennem en tiårig periode.

Trods de alvorlige anklager virkede den tiltalte rolig - han fandt sågar overskud til at smile til et par af bekendte i salen.

Dagen igennem har han afgivet sin forklaring og svaret på spørgsmål fra både anklageren og sin forsvarer.

Det var i den lille, vestsjællandske landsby Tømmerup, at overgrebene fandt sted. Foto: Stine Tidsvilde
Det var i den lille, vestsjællandske landsby Tømmerup, at overgrebene fandt sted. Foto: Stine Tidsvilde

Blandt andet om den 47-årige mands forhold til en kun 13-årig pige.

- Hun så, at jeg var ked af det, og hun trøstede mig. Derfra udviklede vores forhold sig, forklarede Dan Peschack i retten.

- Det var os begge, der tog initiativ til at have samleje, men jeg ved godt, at jeg som den voksne skulle have stoppet det.

Syg kat bragte præsten til tåre

Annonce:

Da den mindreårige pige begyndte at komme hos den tidligere præst, var hun ifølge ham selv en ‘besværlig og usikker pige’, men de tos ‘forhold’ udviklede sig ifølge den tiltalte i en periode, hvor han var rigtigt trist, da hans 22-årige kat var rigtigt syg.

- Folk, der ikke har haft et forhold til deres dyr, som jeg har haft til mine, vil synes, at det er patetisk, men jeg holdt meget af mine dyr. Jeg var rigtigt ked af det i den her periode. Det var en mørk tid, da jeg var ved at miste min kat.

- Hun begyndte at komme meget hos mig, og hun tog sig ikke kun af min kat, men også af mig.

- Jeg kunne se hende få mere selvtillid af at komme hos mig. Jeg kunne se, at det gjorde hende glad.

Forsvareren må under forklaringen om katten gå op med nogle servietter til sin klient, der har svært ved at holde tårerne tilbage, imens han fortæller historien om sin syge kat.

Forældre i chok: Præsten misbrugte vores 13-årige datter

Annonce:

- Jeg vil ikke sige, at det var et seksuelt forhold, men vi var sammen seksuelt tre gange. Det var allerede i løbet af foråret, at jeg krydsede min egen grænse - jeg har altid godt kunne give min konfirmander et kram, men ved hende kunne jeg mærke, at jeg følte mere.

- Hun havde et håb om, at vi skulle have mange børn og bo på en øde ø, og hun spurgte, hvornår vi skulle fortælle hendes forældre om vores forhold. Men i løbet af foråret gør jeg det forbi, og forklarer hende, at jeg ryger i fængsel, hvis det kommer frem.

- Det var en fantasi-fremtid. Jeg mener ikke, at jeg stak hende blår i øjet. Jeg var meget fascineret af hende og hendes måde at være på, og jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg fik de følelser for hende, som jeg gjorde. Jeg følte, at vi havde et forhold på det tidspunkt, så troede hun selvfølgelig også.

Tog nøgenbilleder, imens hun sov

Anklageren viser flere og flere billeder af den tiltalte og pigen, han er sigtet for at have misbrugt. De ligger på flere af billederne sammen uden tøj på i Dan Peschacks seng.

Annonce:

- Jeg ved ikke, om hun er vågen eller sov på de pågældende billeder. Men jeg kunne godt finde på at tage billeder af hende, imens hun sov.

Tiltale: Præst misbrugte 12 børn i præsteboligen

Adspurgt til nogle billeder hvor han har den unge pige siddende på sit skød uden tøj på, forklarer tiltalte;

- Det er ikke noget seksuelt. Hvis det havde været det, så havde vi jo ikke haft vores telefoner fremme. Jeg havde desuden underbukser på.

- Jeg har taget mange billeder af hende. Jeg er godt klar over, at nogle af billederne er uden tøj, men det var ikke for at tage nøgenbilleder af hende.

Anklageren påpeger, at hun har mere end svært ved at se, hvor hans underbukser skulle være på billedet, men den tiltalte siger, at han godt kan se dem.

Anklageren hjalp med hukommelsen

Annonce:

Den tidligere præst fortæller i retten, hvordan den mindreårige pige først begyndte at overnatte ved ham hen på foråret, men anklageren påpeger efterfølgende, at flere af billederne viser, at hun sov hos de tiltalte langt tidligere. Noget Dan Peschack efterfølgende indrømmede.

- Jeg er rigtigt ked af det. Hvis ikke det var sket, så havde vi været venner resten af livet, og jeg ville have nydt at have hende i mit liv resten af livet.

Dan Peschack skal afgive forklaring igen tirsdag, og selve dommen forventes afsagt den 16. november.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: