Palæstinenser idømt livstidsfængsel for teenagedrab

Hossam Qawasme er dømt for at stå bag bortførelse og drab på teenagere, hvilket udløste krig i Gaza.

En israelsk militærdomstol har tirsdag idømt en palæstinensisk mand fængsel på tre gange livstid for at have organiseret bortførelse og drab på tre israelske teenagere i juni sidste år, skriver nyhedsbureauet AFP.

Hossam Qawasme er samtidig blevet dømt til at betale 250.000 shekel, svarende til 395.000 kroner, i kompensation til ofrenes familier.

Den palæstinensiske mand stod anklaget for at have organiseret og finansieret bortførelsen 12. juni, som blev den udløsende årsag til sidste sommers blodige konflikt mellem israelere og palæstinensere i Gaza.

Den anklagede blev "dømt for den mest alvorlige forbrydelse. Et koldblodigt og ondskabsfuldt drab på tre unge mennesker, som var på vej hjem til deres familier," står det i retsdokumenterne.

- Som konsekvens af disse handlinger er anklagede dømt til fængsel på tre gange livstid. Han vil blive sat i fængsel, og han skal ende sine dage der. Derudover skal han betale kompensation på 250.000 shekel til de unges familier, lyder det videre.

De to personer, som stod for selve bortførelsen, Amer Abu Eisha og Marwan Qawasme, blev dræbt under en skudveksling med israelske sikkerhedsstyrker på Vestbredden i september.

Israel beskyldte Hamas for at stå bag, men gruppen har afvist at stå bag angrebet.

Bortførelsen af de tre teenagere, Gilad Frenkel, Gilad Shaer og Eyal Yifrach, fik Israel til at indlede masseanholdelser blandt palæstinensere i en omfattende menneskejagt på de skyldige.

Mindst fem blev dræbt under disse aktioner, og ikke lang tid efter udbrød en 50 dage lang krig, som kostede næsten 2200 palæstinensere livet. 73 israelere, hvoraf de fleste var soldater, blev dræbt.