Annonce:
Annonce:

Paludan: PET nægter mig adgang til København

Klager over manglende mulighed for at deltage ved arrangementer, blandt andet på kvindernes internationale kampdag

Rasmus Paludan igang med at brænde en Koran i Sverige. Foto: Fredrik Sandberg
Rasmus Paludan igang med at brænde en Koran i Sverige. Foto: Fredrik Sandberg
Annonce:
Følg Krimi

Rasmus Paludan er uønsket i København - det mener han i hvert fald selv.

Partilederen, provokatøren og advokaten Paludan har gennem en årrække haft livvagt, fordi hans liv og førlighed vurderes truet af islamister efter, at han i en årrække har brændt Koranen offentligt i både Danmark og Sverige.

I Sverige er han i den forbindelse nu blevet sigtet for for at hetze imod en folkegruppe og for overgreb. Sigtelser han nægter.

Livvagtsbeskyttelsen hører under Politiets Efterretningstjeneste, og har medført en række begrænsninger for Paludans færden, og han mener nu, at flere af disse begrænsninger er over stregen:

Annonce:

- 8. marts fik jeg ikke lov til at deltage som tilskuer til Dansk Folkepartis arrangement med den anerkendte kunstner Firoozeh Bazrafkan, som udstillede politisk kunst i anledning af den Internationale kvindedag. Det foregik i Fællessalen i Folketinget. Dette nægtede PET mig. Hvis jeg kom alligevel, så ville PET ophæve livvagtsbeskyttelsen, fortæller Rasmus Paludan.

- Jeg aftalte derfor som alternativ med Firoozeh Bazrafkan og med accept fra DF, at jeg på et tidspunktet inden arrangementet kunne se på hendes kunst i ti minutter. Også det nægtede PET mig også. Hvis jeg kom alligevel, så ville man ophæve livvagtsbeskyttelsen, tilføjer han.

Fik ikke mødt politiker
- At deltage i arrangementet ville have været en del af mit politiske virke som partileder, men PET forhindrer mig altså i dette. Firoozeh Bazrafkan udstillede senest på et museum i Polens hovedstad Warszawa, som jeg også har besøgt, fordi jeg værdsætter hendes kunst.

Annonce:

- Da jeg var forhindret i at deltage i arrangementet og i den forbindelse veksle ord med DF's medlem af Retsudvalget Mikkel Bjørn Sørensen, så ville jeg i stedet have et privat møde med Mikkel Bjørn Sørensen. Dette nægtede PET mig også. Hvis jeg satte det i stand og kom alligevel, så ville PET ophæve livvagtsbeskyttelsen.

Også et kredsmøde for Advokatsamfundet 7. kreds i Herning er Paludan blevet nægtet deltagelse i.

- Her forhinder man mig i at udøvre mit liberale erhverv. Hvis jeg kom alligevel, så ville PET ophæve livvagtsbeskyttelsen, siger Rasmus Paludan.

- Som partileder skal jeg naturligvis have mulighed for at deltager i møder på Christinansborg. Ligesom jeg som advokat skal have mulighed for at deltage i det årlige kredsmøde. Det giver sig selv.

- Ved at begrænse mig på den måde, så beskytter de ifølge min overbevisning ikke demokratiet. Tværtimod går voldsmændenes ærinde, lyder det fra Rasmus Paludan.

Afslag på demonstration ved ambassade
Han fortæller, at politiet ligeledes har givet ham afslag på en daglig demonstration ved den tyrkiske ambassade. Den skulle finde sted hver morgen ved 07-tiden.

Annonce:

- Jeg ville i den forbindelse brænde en Koran og samtdig fortælle, hvad jeg mener om Erdogan, fortæller Rasmus Paludan.

En anonym kommunikationsmdarbejder hos PET har sendt følgende mailsvar til Ekstra Bladet:

- Af sikkerhedsmæssige hensyn udtaler vi os ikke om, hvordan PET varetager konkrete sikkerhedsopgaver, herunder personbeskyttelse.

- Det kan generelt oplyses, at fastlæggelse af sikkerhedsforanstaltninger beror på specifikke trusselsvurderinger vedrørende konkrete enkeltpersoner, grupper eller begivenheder, lyder det i mailsvaret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: