Parkerede på bakke: Trillende bil dræbte hundelufter

En 56-årig kvinde mistede tirsdag livet, da hun blev ramt af en trillende bil, der bakkede ned ad en bakke uden fører

Det fik skæbnesvangre konsekvenser, at et forældrepar tirsdag morgen efterlod deres bil, da de skulle aflevere et barn i en børnehave på Præstemarken i Roskilde.

Præstemarken skråner ned mod Ternevej, og mens forældrene var inde i institutionen, begyndte bilen at trille. På Ternevej ramte den en kvindelig hundelufter, som blev mast mellem bilen og en lygtepæl.

- Bilinspektøren og politiet har lavet en rekonstruktion, og på den måde kan vi sige, at bilen er nået op på en hastighed på cirka 30 kilometer i timen, da den ramte kvinden, fortæller talsmand Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Farten var så høj, at nogle elledninger, som var påmonteret lygtepælen, faldt ned på grund af sammenstødets kraft. Den dræbte er en 56-årig kvinde fra Roskilde.

Der var ingen personer til stede i bilen, da den trillede ned ad bakken, men politiet har afhørt den 30-årige mand, som ejer bilen, og som var inde i børnehavne, da ulykken skete.

- Nu må vi afvente undersøgelser og erklæringer, og så bliver det op til anklagemyndigheden at tage stilling til, om der skal rejses nogen sigtelser, siger Martin Bjerregaard.

Blandt andet skal bilens bremsesystem undersøges nærmere med henblik på at fastslå, om der har været en fejl på bilen, eller om håndbremsen eventuelt slet ikke har været trukket.