Parret kaldte deres søn for Adolf: Nu er de dømt for at tilhøre en terror-gruppe

Britisk par kan risikere helt op til 10 års fængsel, efter at retten i Storbritannien har dømt dem for at være medlem af den højre-ekstreme terror-gruppe 'National Action'

Den 22-årige Adam Thomas og hans 38-årige kæreste, den portugesiske Claudia Patatas er i dag ved retten i Birmingham blevet dømt for at være medlem af den forbudte ny-nazistiske terror-gruppe 'National Action'. Parret, der har kaldt deres lille søn for Adolf, til ære for nazi-diktatoren Adolf Hitler, kan risikere at få helt op til 10 års fængsel, når den endelige dom skal fældes i december måned.

Det skriver flere medier heriblandt Mirror, Daily Mail , The Times og Birmingham Live

Politiets undersøgelse af parrets hjem i Oxfordshire afslørede adskillige nazistiske effekter, Ku Klux Klan-dragter samt et stort arsenal af dødbringende våben heriblandt armbrøster, macheter og økser.

Der er også fundet billeder af Adam Thomas iført en Ku Klux Klan-dragt, mens han holder sin lille søn i favnen.

 

Adam iført hvid Ku Klux Klan-dragt med sin lille søn Adolf i favnen. (foto: Ritzau/Scanpix)
Adam iført hvid Ku Klux Klan-dragt med sin lille søn Adolf i favnen. (foto: Ritzau/Scanpix)

Under retssagen har Adam Thomas forklaret, at hans søn fik mellemnavnet Adolf på grund af hans store beundring for Adolf Hitler:

'Min søns navn Adolf reflekterer min store interesse og beundring for Nazi-lederen Adolf Hitler'.

Under retssagen blev Adam også spurgt, om han betragter sig selv som racist. Her svarede den 22-årige Adam kort og kontant: Ja.

Juryen dømte også Adam Thomas skyldig i at være i besiddelse af en terrorist-manual ved navn 'Den anarkistiske kogebog'. Under retssagen blev det oplyst, at Adam Thomas og hans kæreste Claudia Patatas havde som intention at udføre såkaldt 'hvid jihad'. De havde erklæret hellig krig mod sorte, jøder, arabere og homoseksuelle.

Adam Thomas og Claudia Patatas er dybt fascineret af Adolf Hitler og Det Tredje Rige. fængselsstraf. (Foto: ritzau/Scanpix)
Adam Thomas og Claudia Patatas er dybt fascineret af Adolf Hitler og Det Tredje Rige. fængselsstraf. (Foto: ritzau/Scanpix)
 

Tidligere i retssagen har anklageren Barnaby Jameson beskrevet 'National Action' som en ny-nazistisk gruppe, der glorificerer Hitler og Det Tredje Rige.

- Den verden, som den her sag vil føre os ind i, vil igen normalt tænkende mennesker ønske eksisterede, forklarede Barnaby Jameson.

Adam Thomas og hans kæreste Claudia Patatas har i øvrigt flere gange deltaget i møder med 'National Action', der blev stiftet i 2013. Parret deltog også i flere møder, før gruppen blev forbudt i december 2016.

Her poserer Adam Thomas med en machete. (Foto: Ritzau/Scanpix)
Her poserer Adam Thomas med en machete. (Foto: Ritzau/Scanpix)