Pas på de åbne vinduer: Listetyve slår til i sommervarmen

Der kan blive problemer med forsikringen, hvis tyven smutter ind gennem et åbent vindue

Følg Krimi

Sommerheden giver listetyvene ideelle arbejdsforhold. Vinduer står åbne i huse og lejligheder næsten døgnet rundt, når folk er hjemme. 

Det benytter visse tyveknægte sig af til at begå tyverier, hvor de er lynhurtigt inde og ude og stjæler, hvad der lige byder sig til, for eksempel en pung, en mobiltelefon eller en computer.

Siden i torsdags har Nordsjællands Politi haft syv listetyverier og advarer nu mod trenden. To er sket, mens beboerne var i bad. I det ene tilfælde stjal listetyven et par computere og en telefon, i det andet en computer, elektronik og nøgler.

– Det er grænseoverskridende. Normalt udser tyve sig huse, hvor de kan se, at ingen er hjemme, så de kan bryde ind. Men i de her tilfælde er det lige omvendt, siger politiinspektør Carsten Spliid, Nordsjællands Politi.

– Det er meget uforskammet at liste ind i et andet menneskes bolig for at stjæle, og det gør det ikke bedre, at der endda er nogen hjemme, siger han.

Problem med forsikringen

Ingen af listetyvene er blevet set af deres ofre, så politiet har ingen signalementer at gå efter. Tyverierne sker typisk, mens det er lyst. Ofrene kan også få problemer med at få forsikringen til at dække tabet, fordi der er tale om såkaldt simple tyverier og ikke indbrud. Døre og vinduer skal være forsvarligt lukkede og låst, hvis indboforsikringen skal dække.

Politiet opfordrer til at sikre døre og vinduer, også hvis man blot går en tur ud i haven.

– Hvis man overrasker en listetyv, vil han som oftest stikke af med det samme, men det er naturligvis meget ubehageligt at have haft en uindbudt gæst i sit hjem, siger Carsten Spliid.

Tidligere har tilrejsende udenlandske tyve været specialister i listetyverier, men politiet ved ikke, om det er tilfældet denne gang. Ring til politiet, også hvis listetyven stikker af uden udbytte.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?