Annonce:
Annonce:

Pas på: De stjæler dankort og NemId-oplysninger

Falske bankmænd er endnu engang på spil i Aarhus Kommune. Senest er en 83-årig kvinde blevet bedraget til at udlevere kort- og NemId-oplysninger

Annonce:
Følg Krimi

En 83-årig kvinde fra Risskov er blevet snydt af falske bankmænd.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Den 83-årige blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være medarbejder i hendes bank. Gerningsmanden havde oplyst kvinden om, at hendes konto var blevet hacket, og derfor ville han sende en anden medarbejder til hendes privatadresse for at 'hjælpe'.

Kort tid efter dukkede denne medarbejder så op på adressen og fik den ældre kvinde til at udlevere dankort- samt NemId-oplysninger. Medarbejderen havde også overtalt kvinden til ikke at kontakte nogen, og derfor gik der flere timer, før hendes svigersøn fik kendskab til bedrageriet.

Det lykkedes gerningsmændene at overføre et større pengebeløb fra kvindens konto, og der var også blevet hævet et større kontantbeløb fra kvindens konto.

Annonce:

Østjyllands Politi efterforsker sagen og stribevis af lignende episoder. Derudover opfordrer politikredsen til, at der tages kontakt til dem, hvis man ser eller oplever noget lignende.

- Vi prøver at nå ud til de ældres børn og børnebørn på de sociale medier, så de kan tage en snak med dem og advare om fremgangsmåden. Derudover forsøger vi også at få bragt nogle artikler hos Ældre Sagen, så de ældre kan blive informeret, fortæller Kristian Juliussen, vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at falske bankmænd er på spil i Aarhus Kommune. Der er tale om ukendte gerningsmænd, der ofte går målrettet efter ældre kvinder. Nogle seniorer har luret bedragerne, men der er fortsat stribevis af ældre, der snydes.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:

Lyt til dagens udgave af Ekstra Bladets krimipodcast 'Afhørt', hvor vi fortæller om ugens store krimi-historier. I denne uge fortæller vi blandt andet om den skuddræbte Aarhus-rapper 'Shmur' og om en mand iført Latex, der huserer i skovene ved Tisvilde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: