Pas på: Glatte veje her til morgen

Uheld på motorvejen ved Esbjerg

Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Pas på. Der er glatte veje over det meste af landet i de tidlige morgentimer.

- Selv om temperaturen i luften er over nul, så skal man stadig passe på. For temperaturen på vejbanen er nul eller lige under, lyder det fra meteorolog Jørn Thomsen, DMI.

Ved Esbjerg har der tidligt tirsdag morgen været et solo-uheld på Esbjerg Motorvejen.

- Der er glat og der bliver saltet. Om uheldet skyldtes glatte veje, ved jeg endnu ikke. En person er lettere skadet og kørt på hospitalet, oplyser vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Der er ryddet op på uheldsstedet.

Også andre steder i Vestjylland og Sønderjylland har der været flere mindre uheld.

Ifølge Jørn Thomsen, DMI, er der risiko for glatte veje i det meste af landet.

- Dog ikke i det østlige Sjælland og København. Her er det ikke så slemt. Men i resten af landet, hvor det er vådt, kan det også være glat, siger Jørn Thomsen.

I Nordjylland har der været meget glatte veje og politiet har udsendt advarsel på Twitter.

- Vi har ikke haft færdsels-ulykker som følge af glatte veje. Men der saltes her til morgen og der er virkelig grund til at passe på, siger vagtchef Bruno Brix fra Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Vagthavende hos Vejdirektoratet, Anders Jørgensen, oplyser at der bliver saltet i hele Jylland, Fyn og størstedelen af Sjælland samt Lolland-Falster.

- Vi salter dog ikke i hovedstadsområdet. Det er heldigvis holdt op med at regne og sne, så fra nu kan det kun gå fremad, siger Anders Jørgensen til Ekstra Bladet.