Passager før fatal tur: Lad os nyde denne dag roligt og lykkeligt

Wang Qinghuo var med TransAsia-flyet, som styrtede onsdag. Hans bryllup skulle være holdt på søndag

Her bliver flyvraget hejst op af floden i Taipei (video: AP)
Følg Krimi

Dødstallet fra nattens flystyrt i Taiwan bliver ved at stige, og i skrivende stund er 19 personer afgået ved døden, ifølge AP.

Det mindre propelfly af typen ATR 72-600 havde 58 personer ombord, hvoraf 15 har overlevet styrtet. Derudover har to personer i en taxa overlevet at blive ramt af en vinge, inden flyet landede i Keelong-floden, hvor det stadig ligger.

Taxa ramt af styrtende fly: Jeg besvimede

En af de personer, som er blevet evakueret af flyet, er Wang Qinghuo, der er en kinesisk turguide. Hans venner i Kina er lige nu ved at finde ud af, hvordan han har det. Det melder The Telegraph, som har en korrespondent på stedet.

Bare 30 minutter, inden Wang Qinghuo satte sig ind i flyet, sendte han en rørende besked til sine venner via en chat-service, som kan sende beskeder til flere på en gang.

- I dag er starten på foråret. Lad os lade være med at skændes, lad os ikke være vrede. Lad os kun nyde denne dag roligt og lykkeligt, skrev han.

Skulle giftes
Om Wang Qinghuo overlevede er endnu uvist. Den unge mand skulle giftes på søndag, men det vides ikke, hvorfor han var med TransAsia-flyet.

Flyet var et indenrigsfly, som skulle på en lille tur fra hovedstaden Taipei til øen Kinmen. Allerede efter to minutter i luften begyndte piloten dog at råbe 'Mayday, mayday' og meldte om motorproblemer. Få minutter senere røg flyet i floden, hvor redningsarbejderne stadig kæmper for at finde overlevende.

Ifølge Reuters var 31 af passagererne fra Kina. To af passagererne var børn, hvor et helt sikkert er blandt de overlevende. Der var fem besætningsmedlemmer ombord.

Pårørende til passagererne bliver fragtet til Taiwan de kommende dage. Det har flyselskabet skrevet på deres Facebook-side, at de vil sørge for.

Bjærges med kraner
Myndighederne i Taiwan har sendt 165 redningsarbejdere og otte både til floden, hvor flyet ligger. De har hele dagen hjulpet brandvæsnet med at redde de mennesker, som stadig sad og sidder fast i flyet.

Passagerfly styrter ned i flod: Mindst 16 dræbt

Til The Telegraph har en af dykkerne, der arbejder omkring flyet, fortalt:

- Ingen ved, hvordan omstændighederne er inde i flyets skrog. Sigtbarheden i vandet er simpelthen for lav. Ærlig talt er det faktisk meget svært at dykke omkring flyet, fordi det er farligt, siger den 26-årige dykker, Chen Chia Hao.

Sådan så det ud, da flyet stødte på broen og taxaen, inden det styrtede i floden:

Hun forklarer nemlig yderligere, at der ligger mange skarpe metalstykker fra flyet i vandet, og det gør det vanskeligt at komme ind i skroget.

Derfor har myndigheden tilkaldt store kraner, som skal bjærge flyet. De står ved flodbredden og løfter skroget op med store seler, som er spændt rundt om flyet.


Her kan du se videoen af ulykken

Du kan følge med live i transmissionen ovenfor.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter