Passagerer amok: Bider taxichauffør i fjæset

En uhyggelig scene udspillede sig i en taxi, da den 44-årige Colin Riley forsøgte at lave 'en Tyson' og bide chaufførens øre af. Nu skal han i fængsel. Advarsel: stærke billeder

Her angriber Colin Riley taxachaufføren Paul Tostevin (video: YouTube)

'Han mindede mig om Hannibal Lecter'.

Sådan lyder beskeden fra den 55-årige taxichauffør Paul Tostevin, der sidste år blev udsat for et grusomt overfald, mens han var på arbejde i byen Weighbridge på den britiske ø Jersey.

Nu er gerningsmanden, den 44-årige Colin Riley, der på daværende tidspunkt var beruset, blevet idømt en fængselsstraf på 12 måneder. Samtidig er han blevet bandlyst fra værtshuse i to år.

En overvågningsvideo fra taxaen viser, hvordan Riley, som sad på midtersædet bagerst, bliver ophidset og tager fat i chaufførens hoved, hvorefter han fæstner sin kæbe til hans venstre øre. Dog når Paul Tosevin at stoppe bilen, inden det går amok.

Videoen af det voldelige overfald går nu verden rundt.

Den nu 55-årige taxichauffør blev kvæstet som følge af biddet og fik en depression efter overfaldet, men har siden talt ud om sine oplevelser. Overfaldet skete den 12. december sidste år, men mandag faldt der dom i sagen i Royal Court ved Kanaløerne. Det skriver det britiske medie Daily Mail.

- Retten sagde, at det (overfaldet, red.) varede i 30 sekunder, men tro mig, det føltes meget længere end det, siger Paul Tostevin ifølge Daily Mirror efter retssagen.

Taxichaufføren havde gjort den 44-årige Riley vred, fordi han ikke ville tillade ham at spise sit medbragte mad i bilen. I stedet gav ham mulighed for at spise det færdig, inden han gik ind eller putte det i en take away-boks og lægge det i bagerummet. Men det var ikke godt nok til Riley.

- Han var vred over, at jeg ikke tillod mad i bilen og var ganske grov fra starten af. Han begyndte at kalde mig navne, så jeg stoppede bilen, og drejede væk fra hovedvejen. Mens jeg vendte bilen, angreb han mig, lyder det fra 55-årige taxichauffør Paul Tostevin.

Colin Riley, der er født i Liverpool, har begået mere en 100 forbrydelser, heraf har han 13 voldsomme på bagen.