Passagerfærge blev flænset: 'Det kunne være endt i en katastrofe'

Der var 531 personer om bord på passagerfærgen M/S Stena Jutlandica, der kolliderede med et tankskib ved indsejlingen til Göteborg natten til søndag. - Det kunne være endt helt galt, mener flere passagerer

Stena Jutlandica har fået en ordentlig flænge i siden, som fik færgen til at indtage vand efter ulykken. (Læserfoto)
Stena Jutlandica har fået en ordentlig flænge i siden, som fik færgen til at indtage vand efter ulykken. (Læserfoto)

Var du om bord på skibet? Tip os på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

- Hullet er meget stort. Flere meter bredt. Man kan se lige ind til bildækket. Det kunne være endt i en katastrofe.

Sådan siger et øjenvidne til Aftonbladet, der overværede, hvordan passagerskibet M/S Stena Jutlandica bragede sammen med et tankskib ved indsejlingen til Göteborg ud fra øen Vinga 02.21 natten til søndag.

Der er plads til 1500 passagerer på den store færge, og der var 531 med fra Frederikshavn mod Göteborg natten til søndag.

Der var ingen, der kom til skade ved kollisionen, men det beroliger ikke en af de færgegæster, der var med om bord.

- Det rystede, og der lød en høj, metallisk lyd. Det føltes som om, vi blev ramt af noget, og færgens sejlretning blev ændret. Vi var bekymrede, og min kone bad mig lede efter, hvor der var redningsveste og redningsbåde. Det var alvor. Jeg følte, at det kunne være gået helt galt, siger svenske Jonathan Svedmyr til Aftonbladet, der var på vej hjem fra sommerferie med sin familie i Danmark.

Hørte højt brag
I jagten efter redningsveste talte Jonathan Svedmyr med et norsk ægtepar, der var dækket, da færgen bragede sammen med tankskibet.

- De så det hele og sagde, at det var meget tæt på, at de virkelig havde braget sammen. Men det var rigeligt seriøst, siger han.

Ingemar Pettersson var også om bord på færgen. Han er vågnede ved et højt brag.

- Hele båden gyngede, og først var jeg sikker på, at vi var gået på grund, siger han og fortæller, at han skyndte sig i ud på dækket.

- Det var chokerende. Ingen vidste helt, hvad der skete, og der var meget spekulation, fortsætter han.

Ingemar Petterson fortæller ligeledes, at der gik meget lang tid før passagerne blev orienteret om, hvad der var sket.

Stena Jutlandica har fået en ordentlig flænge i siden, som fik færgen til at indtage vand efter ulykken. (Læserfoto) Krimi Far på kollisions-færge: Mine børn så lys komme tættere på

Kaptajner skal afhøres
De to kaptajner på et tankskib og færgen Stena Jutlandica ventes afhørt efter kollisionen tidligt søndag morgen nær Göteborg ifølge Aftonbladet.

Politiet samarbejder i øvrigt med redningstjenesten og kystbevogtningen, oplyser Anki Larsson fra politiet til avisen.

Sidstnævnte er lastet med 12.000 ton diesel og benzin. Der er tilsyneladende ikke forurening, idet der ikke er gået hul på tankskibet.

- Den ligger for anker ude ved fjorden, og den skal også undersøges, siger Hans Carlsson, som er stabschef ved redningstjenesten til det norske medie.

Det var skægt
Der var der dog ikke alle færgegæster, der er rystede efter ulykken. Det fortalte en dansk færgegæst søndag morgen til Ekstra Bladet.

- Drengene ser noget lys, der kommer tættere på. De kan se, at det ser ud som om, at de prøver at undvige det, altså så skibet vender snuden den modsatte på vej på vej ind i Skærgården, sagde Thomas Krogh.

- Og så er det så, at de går op mod hinanden. Det larmer og det rykker i færgen. Man kunne tydeligt mærke det, siger han og tilføjer, at de sovende passagerer vågnede og begyndte at pakke deres ting sammen.

Han er mest vred over, at passagerne ikke blev ordentligt orienteret.

- Det mest groteske var den dårlige kommunikation. Der gik et kvarter, før vi fik at vide, at der var tale om en påsejling, og at vi tager vand ind, sagde Thomas Krogh, der på vej på kanotur med familien i Sverige. Hans børn tog dog episoden pænt.

- De synes, det var lidt skægt, sagde han.

Var du om bord på skibet? Tip os på 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Ekstra Bladet følger sagen