Passagerfly med 176 om bord er styrtet ned i Iran

Samtlige om bord på fly styrtet ned i Iran formodes at været dræbt

Advarsel: Voldsomme billeder. Vragdele og ligposer ligger spredt efter flystyrtet i Ran.

Et Boeing 737-fly med 167 passagerer og ni besætningsmedlemmer om bord er tidligt onsdag morgen styrtet ned i Iran.

Det oplyser de iranske nyhedsbureauer Isna og Fars tidligt onsdag morgen.

Hjælpeorganisationen Røde Halvmåne (navnet på Røde Kors i Iran, red.) oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at 'der ikke er nogen chance for at finde overlevende'.

Ifølge Ukraines ambassade i Iran skyldes styrtet en motorfejl. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Udenrigsministeriets Borgerservice om, hvorvidt der var danskere om bord på flyet. Det er der endnu ingen meldinger om.

Var netop lettet
Flyet fra Ukraine International Airlines var netop lettet fra den internationale lufthavn Imam Khomeini i Irans hovedstad, Teheran, da det styrtede ned.

Ifølge det arabiske medie Al-Jazeera skulle passagerflyet være lettet klokken 05.15 lokal tid i Teheran med kurs mod Ukraines hovedstad, Kijev. Men afgangen blev forsinket med næsten en time til klokken 06.12.

Flyet styrtede ned nær Parand, der er en forstad til Teheran.

Videoen nedenfor viser de voldsomme scener i området, hvor flyet er styrtet ned.

Artiklen fortsætter under videoen...

Ukraines største flyselskab
Producenten af flyet, amerikanske Boeing, oplyser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er bekendt med mediernes meldinger om styrtet og 'indsamler informationer'.

Ukraine International Airlines er grundlagt i 1992 og landets største luftfartsselskab. Selskabet meddeler, at al flyvning til Teheran er suspenderet på ubestemt tid.

På sin hjemmeside bekræfter Ukraine International Airlines, at 167 passagerer og ni besætningsmedlemmer er omkommet i styrtet. Selskabet oplyser omkring klokken 9.30 onsdag, at det inden længe vil offentliggøre en liste over nationaliteterne på de dræbte.

Sker efter missilangreb
Ifølge talspersoner fra selskabet er der ikke tegn på, at der har været noget galt med flyet, før det lettede fra den internationale lufthavn Imam Khomeini i Irans hovedstad, Teheran.

Flyet var blevet rutinemæssigt tjekket så sent som 6. januar, og her havde der heller ikke været tegn på, at der skulle være noget galt med det.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Flystyrtet skete, få timer efter at Iran angreb to militærbaser i Irak, hvoraf den ene husede både amerikanske og danske soldater. Det var et iransk modsvar på USA's drab på den magtfulde iranske militærleder Qassem Soleimani fredag i sidste uge.

Men flystyrtet i Iran og spændingerne mellem USA og Iran er ikke forbundet, lyder det fra ukrainsk side. Ambassaden afviser 'terrorisme'.

Natten til onsdag dansk tid forbød USA's luftfartsmyndighed, FAA, alle ikke-militære fly at flyve over Iran, Irak, Omanbugten og Den Persiske Bugt.

Derudover har flere flyselskaber valgt at indstille deres afgange til Irak. Det gælder Air France, Lufthansa, Cathay Pacific, Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Thai Airlines og Korean Airlines.

1 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
2 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
3 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
4 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
5 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
6 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
7 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
8 af 9 Foto: Ritzau Scanpix
9 af 9 Det var et fly af denne type på vej mod Ukraine, der styrtede ned. Foto: Ritzau Scanpix