Pensioneret vesterbrogangster: Lonne tilbage i thailandsk fængsel

Anholdt og puttet bag tremmer, da han forsøgte ulovlig indrejse i Thailand

Leon Lonne Fristrup udgav tidligere i en bog om sit liv, og her blev receptionen holdt på Vesterbro-værtshuset Freddys Bar.
Foto: Jakob Jørgensen
Leon Lonne Fristrup udgav tidligere i en bog om sit liv, og her blev receptionen holdt på Vesterbro-værtshuset Freddys Bar. Foto: Jakob Jørgensen

Han har tilbragt over halvdelen af sit liv bag tremmer, og nu er han så atter røget bag tremmer.

Den snart 70-årige Leon Lonne Fristrup blev i går anholdt i lufthavnen i Bangkok selv om den nu pensionerede Vesterbro-gangster har indrejseforbud i Thailand.

Fængslingen bekræftes af forfatteren Peter Grønlund, der i fællesskab med Lonne udgav bogen Born Free, der handler om Lonnes liv med kriminalitet med mere.

Sammen har de efterfølgende holdt foredrag om samme emne.

- Han blev anholdt, da han forsøgte at komme gennem indrejsekontrollen. Her fandt de både ud af, at han har livsvarigt indrejseforbud, og de fandt også ud af, at han har været i Thailand flere gange selvom han har det indrejseforbud, fortæller Peter Grønlund.

- Først fik han at vide, at han ville blive deporteret og sendt hjem til Danmark. Men nu er han så blevet fængslet derude.

Livstidsfange sur på Lonne efter ny bog

- Jeg ved ikke mere end det, og jeg ved ikke, hvad der nu skal ske, tilføjer han.

Det var i 2005, at Lonne fik det livsvarige indrejseforbud, det skete i forbindelse med, at han var internationalt efterlyst, hvor dansk politi mistænkte ham for medvirken til brandstiftelse og narkotika-forbrydelser.

For farlig til morgen-tv: Fuldt hus ved Lonnes fest

Her var han på ferie i Thailand, hvor han så blev anholdt og anbragt i fængslet kaldet Bangkok Hilton.

Et brutalt og beskidt sted.

I bogen Born Free beskrives det, hvordan han der blev vidne til et drab, hvor en medfange blev stukket med kniv i halsen.

Efterfølgende blev han fragtet til København, hvor han fik halvandet års fængsel for brandstiftelse.

Lonne er opvokset på Vesterbro, hvor han også slog sine folder som kriminel. Her gjorde han sig hovedsageligt i narko og prostitution - luderkarl, kalder Lonne det selv.

Eks-gangsteren 'Lonne' taler ud: Har du mine pornofilm?

Dansk gangsterkonge taler ud: Narko, vold og personlig tragedie