Annonce:
Annonce:

Pensionist får 12 års fængsel for overgreb på nettet

70-årig stod tiltalt for 346  forhold af medvirken til voldtægter og seksuelle overgreb på små børn

Den 70-årige pensionist bestilte overgreb mod børn på Filippinerne fra sin lejlighed i Brøndby Strand. Foto: Jakob Jørgensen.
Den 70-årige pensionist bestilte overgreb mod børn på Filippinerne fra sin lejlighed i Brøndby Strand. Foto: Jakob Jørgensen.
Annonce:
Følg Krimi

Mindreårige børn i Filippinerne blev bestilt i hobetal til sexshows, der blev livestreamet til den 70-årige pensionist John Bech Jacobsens computerskærme i lejligheden i Brøndby Strand.

I går blev han idømt 12 års fængsel for i 218 tilfælde at have bestilt livestreamede overgreb på børn via internettet. Overgrebene er sket fra 2011 til 2016 og dækker over alt fra blufærdighedskrænkelser til oralsex og samlejer - herunder voldtægter af børn under 12 år. 

Retten har dermed udnyttet strafferammen for voldtægt fuldt ud og lagde i strafudmålingen vægt på omfanget, karakteren og grovheden af overgrebene.

– Jeg synes, det sender et godt signal om den alvor, man ser på det her med, siger anklager Helene Brædder og tilføjer, at der er tale om en sag af et omfang, der ikke tidligere er set i Danmark. 

Annonce:

’Ville gøre børn glade’
Hun havde argumenteret for en dom til forvaring og ellers en to-cifret straf. Retten afviste dog forvaring, fordi de vurderede, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at fastslå, at den hidtil ustraffede pensionist i særlig høj grad udgør en væsentlig fare for andre.

– Det er en særdeles alvorlig sag. Det går over en periode fra 2011 til 2016. Og der er hundredvis af forhold og hundredvis af børn, der er ofre for det her. Det er det, der gør den exceptionel, siger Helene Brædder.

Anklagemyndighedens hovedbevis i sagen var udskrifter af de chats, den tiltalte havde haft med forskellige kontaktpersoner på Filippinerne, men der er ikke sikret video af de live-streamede overgreb.

Påstår velgørenhed
– Man står altid over for en udfordring, hvis man ikke har billedsiden af noget. Vi har det skrevne ord for, hvad der er aftalt og bestilt, og så er det ud fra det, at vi fra anklagemyndigheden skal godtgøre, at der har været regulære samlejer og overgreb, som der er rejst tiltale for. Men fordi materialet har været så stort og så massivt, så vægter det også noget i forhold til vurderingen, siger hun.

Annonce:

John Bech Jacobsen erkendte i retten, at han har bestilt shows med børn, men nægtede, at der er foregået egentlig samlejer og hævdede, at han købte sex-shows for at hjælpe de fattige børn.

Under sin forklaring i retten har han blandt andet sagt, at det var for at hjælpe de fattige børn, at han over en årrække købte sex-shows med mindreårige børn på Filippinerne sendt live over internettet til hans computer i Danmark.

Tiltalt for bestilling af børnesex-shows: Jeg ville hjælpe børnene

Han havde svært ved at sige nej til deres 'dådyr-øjne'. Og når han skrev i chatten til shows, at han var tilfreds med det, han så, så var det for at gøre børnene glade.

 Han erkendte i retten, at han har bestilt shows med børn, men nægtede, at der er foregået egentlig samlejer, ligesom han anfægtede børnenes unge alder.

Den 70-årige mand har siddet varetægtsfængslet i sagen, siden han blev anholdt i februar 2016. Han har udbedt sig betænkningstid i forhold til anke af dommen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: