Pentagon: Taliban-leder sandsynligvis dræbt

Taliban-lederen Mullah Mansour er angiveligt dræbt i et amerikansk luftangreb

Mullah Akhtar Mansour (Privatfoto).
Mullah Akhtar Mansour (Privatfoto).

Den afghanske Taliban-leder Mullah Mansour er 'sandsynligvis blevet dræbt' i et amerikansk luftangreb.

Det oplyser amerikanske myndigheder ifølge BBC.

Pentagon har ifølge BBC oplyst, at man har foretaget en række angreb mod Taliban-lederen i et område ved grænsen mellem Afghanistan og Pakistan.

Taliban vil indføre sharialov i Kunduz

- I dag har DoD (Det amerikanske forsvarsministerium, red.) foretaget luftangreb mod Taliban-lederen Mullah Mansour i et øde område på grænsen mellem Afghanistan og Pakistan, lyder det fra Peter Cock, Pentagons pressesekretær.

- Vi analyserer fortsat resultaterne af angrebet og vil fremkomme med yderligere informationer, når vi har dem, lyder det fra Pentagon-talsmanden.

Ifølge Pentagon har Mullah Mansour ledet Taliban i regionen og planlagt en række angreb spredt over Afghanistan og i hovedstaden Kabul, hvor han ifølge Pentagon har udgjort en trussel mod civile, sikkerhedsstyrker samt koalitionsstyrkerne i landet.

Tidligere erklæret død
Det er ikke første gang, at Mullah Mansour er formodet dræbt eller såret.

Tilbage i starten af december 2015 oplyste de afghanske myndigheder, at Mullah Mansour var blevet hårdt såret, efter han var blevet ramt af i hovedet af skud.

Taliban bekræfter: Akhtar Mansour er ny leder

Skyderiet fandt ifølge officielle kilder i den afghanske regering sted, da Mansour mødtes med en tidligere højtstående talibanleder.

Dagen efter citerede flere internationale medier afghanske regeringskilder for, at Mansour var afgået ved døden på grund af sine kvæstelser.

Men hvis Pentagons udmeldinger i dag er sande, udskød Mansour efter alt at dømme døden nogle måneder den gang.