Person alvorligt kvæstet efter påkørsel af ko

En person er alvorligt kvæstet efter en færdselsulykke forårsaget af ko på rute 18 nær Herning

En person er blevet alvorligt kvæstet, efter han blev ramt af en bil i forbindelse med en ko-påkørsel på rute 18 nær Herning.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj, til Ekstra Bladet fredag aften.

- Vi har en person, der bliver påkørt på rute 18, da han forsøger at afskærme trafikken i forbindelse med et solouheld, siger Ole Vanghøj.

Ifølge vagtchefen skete ulykken som konsekvens af et tidligere uheld på vejen, hvor en personbil påkørte en vildfaren ko på den befærdede hovedvej.

- En bilist påkører en ko, der har forvildet sig ud på kørebanen foran ham. Koen slåes til jorden og spærrer dele af hovedvejen, mens den chokerede bilist holder ind til siden, uden dog at være kommet alvorligt til skade, forklarer Ole Vanghøj.

Vagtchefen forklarer, hvordan tililende bilister hurtigt kom den rystede person til undsætning, mens andre forsøgte at gøre modkørende trafikanter opmærksomme på koen, der stadig lå på vejbanen.

- En modkørende overser advarslerne og kører direkte ind i dyret. Bilen kastes om på siden og rammer en af de personer, der forsøger at hjælpe i forbindelse med det første uheld. Den ramte persons tilstand er kritisk, men de første meldinger lyder på, at han er uden for livsfare, fortæller vagtchefen til Ekstra Bladet.

Han oplyser endvidere, at det endnu er for tidligt at sige noget om køn og alder på de implicerede.

- Trafikken glider stille og roligt forbi derude, mens oprydningsarbejdet er i gang, lyder meldingen klokken 18.45.