Annonce:
Annonce:

PET-folk: Yahya Hassan blev truet og nedværdiget

Provo-digterens to livvagter tager afstand fra det angivelige voldsoffers forklaring

(Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
(Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

EKSTRA BLADET (Retten i Aarhus): 'Han skal nakkes, han skal komme og slås som en mand'!

Ukvemsordene føg igennem den nattekolde februarluft i minutterne omkring episoden, hvor en ung aarhusiansk mand ifølge politiets tiltale blev offer for to knytnæveslag i ansigtet fra den landskendte digter Yahya Hassan. 

Ifølge digterens ene livvagt, hvis identitet beskyttes i retten, var stemningen ganske anspændt.

- De (det angivelige offer og hans to kammerater) råbte forskellige, nedværdigende ukvemsord mod Yahya, da vi bevægede os hen mod spisestedet Ali Baba og stemningen var anspændt.

- Derfor gav vi os til kende og sagde, at vi er fra politiet, og at de skulle stoppe med at antaste Yahya, fortæller den ene af de to PET-folk, der som livvagt for Yahya Hassan også går under dæknavnet '0396'.

Yahya slog mig to gange i ansigtet

Annonce:

En mere 'pædagogisk belæring', som 0396 formulerer det, mens Yahya Hassan og hans kæreste var inde for at bestille mad på Ali Baba, havde dog ikke den ønskede effekt. Da Yahya Hassan kom ud på gaden for at ville ryge en smøg, mens de ventede på maden, eskalerede situationen. 

- Min kollega og jeg gik tæt på, fordi vi kunne se, at Yahya og NI (anmelderen) stod klos op ad hinanden. Yahya enten slog eller skubbede NI en gang, hvorefter vi greb ind med det samme ved, at jeg lagde NI ned på asfalten, mens min kollega førte Yahya væk, fortæller 0396.

Livvagtens forklaring er således i strid med den forurettede NI's udsagn om, at han fik to knytnæveslag i ansigtet af Yahya Hassan.

Yahya Hassan tiltalt for vold: Jeg blev kaldt svin og hund

Den anden livvagt, hvis dæknavn er '0281', bekræfter sin kollegas forklaring.

- Yahya og NI diskuterede på arabisk, men jeg fornemmede, at situationen krævede, at vi gik helt tæt på. 

- Jeg stod skråt bag Yahya få centimeter fra ham og NI, der stod lige over for Yahya, da Yahya førte sin underarm op på NI's øvre brystregion. NI blev skubbet tilbage i en parkeret cykel bagved, fortæller 0281.

DF'er til Yahya: Pia er min profet

Ifølge 0281 var Yahya Hassan efterfølgende ophidset og forklarede, at NI havde sagt provokerende ting om hans søster og mor. 

'Vil du have tæsk nu, eller skal jeg kneppe din søster først'! skulle en af truslerne have lydt fra NI mod Yahya Hassan.

Pia K efter Yahyas vilde blowjob-update: 'Keep on dreaming'

Dommen afsiges senere i dag.

Provodigterens mange bataljer

18. april 2015 - overfald på natklub:

En festlig aften med venner på kendis-klubben Sunday i København endte ifølge Yahya Hassan med overfald. - Jeg står og snakker med en kvinde, da en person pludselig hiver mig hårdt i hestehalen bagfra, jeg vender mig mod vedkommende og tager en arm ud foran mig for at holde ham på afstand, da en anden person giver mig en knytnæve i ansigtet, skriver Yahya selv om situationen.

19. juni 2014 – Ballade ved ny stormoské

 Det er ikke nogen hemmelighed, at digteren ikke er vellidt i muslimske kredse. Ikke desto mindre valgte han at troppe op ved indvielsen af en ny stormoské i København. PET og politiet måtte eskorterede ham væk fra stedet, før der opstod ballade, de ikke kunne kontrollere. 'Moskéen er jo ikke åben for alle. Der sidder 20 idioter og bestemmer alt for alle muslimer', sagde Hassan til TV2.

6. juni 2014 – Jagtet med kniv i Ramallah

Den danske digter, der har palæstinensisk baggrund, er til forfatterfestival i Ramallah, Palæstina. PET er ikke med ham, og under besøget bliver han passet op af en bilfuld palæstinensere. Den ene slår ud og råber 'vantro' efter ham. Hassan formår at flygte, men under flugten ser han, at manden i nogen tid jagter ham med en kniv.

Februar 2014 – Vold i Aarhus

Hassan tildeler, ifølge sigtelsen, en somalisk mand to slog i ansigtet, hvilket medfører et blåt øje og en brækket kindtand. PET må gribe ind, og nu er digteren dømt for vold.

1. december 2013 – Skred fra Deadline

Den populære digter har flere gange optrådt i Deadline på DR2, men 1. december viste han sig ingenlunde fra sin høfligste side. Hassan var i en ophidset debat med en kvinde fra Vollsmose, men da værten Adam Holm skulle til at runde af, tog Hassan sine ting og gik.

26. november 2013 – Digtoplæsning ved Vollsmose

200 betjente, bombehunde, flyveforbud, betonbarrierer og lokaleskift. Himmel og jord blev nærmest sat i bevægelse, for at Hassan kunne læse sine digte op i sikkerhed i Odense-ghettoen Vollsmose. Det hele forløb dog roligt, og kun én person blev anholdt.

18. november 2013 – Slået ned på Hovedbanegården

En tidligere terrordømt mand ved navn Isaac Meyer overfalder Hassan foran Københavns Hovedbanegård. Aarhusianeren tildeles flere knytnæveslag i ansigtet og på kroppen. Meyer bliver idømt fem måneders fængsel, men Hassan er ikke særligt meddelsom under retsforløbet. 'I kan gøre med gerningsmanden, hvad I vil. Jeg er ikke bange for at tage et slagsmål', udtaler han i retten. Som følge af sagen og en generel trusselsvurdering sætter PET livvagter til at følge ham døgnet rundt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: