Annonce:
Annonce:

PET-livvagt og kronprinsens chauffør undgår tiltale for Storebælts-tur

Statsadvokaten opgiver sag mod PET-livvagt og kronprinsens chauffør for tur over Storebæltsbroen under storm

Frederiks chauffør venter i bilen ved Jyske Bank BOXEN i bilen, der to gange passerede den stormlukkede bro. (Foto: Sisse Stroyer / Her og Nu via Getty Images)
Frederiks chauffør venter i bilen ved Jyske Bank BOXEN i bilen, der to gange passerede den stormlukkede bro. (Foto: Sisse Stroyer / Her og Nu via Getty Images)
Annonce:
Følg Krimi

En stormfuld nat over en ellers lukket Storebæltsbro med kronprins Frederik får ingen konsekvenser for en PET-livvagt og en af kongehusets chauffører.

Statsadvokat Jan Reckendorff fra Statsadvokaten i Viborg har besluttet ikke at rejse til tiltale mod en nu tidligere sigtet livvagt fra PET og en chauffør fra Kongehuset.

Sammen med Kronprins Frederik passerede de henholdsvis den 10. og 11. januar Storebæltsbroen, som var lukket på grund på grund af storm.

Forsvarer: Sigtet livvagt beholder sit job hos PET

Opfattelse af ok
Politiet havde ikke meddelt de kronprinsen med følge kunne krydse broen, men statsadvokat Jan Reckendorff lægger vægt på, at de fik en opfattelse af, at de måtte.

Annonce:

- Det kan efter min opfattelse imidlertid ikke afvises, at de pågældende – på grund af kommunikationen og de omstændigheder, hvorunder bommene til broen blev åbnet - har haft den opfattelse, at de gerne måtte krydse broen, siger statsadvokat Jan Reckendorff.

Senioranklager Christina Schou vil ikke oplyse, hvad der konkret kunne give chaufføren og livvagten opfattelse af et ok til at krydse broen.

- Det er en samlet vurdering af radiokontakt mellem bilerne, kontakt med politiet og bomanlægget, der gør, at de fik den opfattelse, og derfor ikke kan drages til ansvar, siger senioranklageren til Ekstra Bladet.

Kongehuset om sigtelse: Vi er kede af det

Venstres integrationsminister Inger Støjberg har tidligere bekræftet over for Ekstra Bladet, at det er hendes kæreste, som var den sigtede PET-livvagt i sagen om kronprins Frederiks tur over den lukkede Storebæltsbro i januar.

Sigtet efter færdselsloven
Sagen er efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og den kan efter nærmere bestemte regler påklages til Rigsadvokaten.

Forsvarer til sigtet livvagt: Fuldstændig forrykt

Livvagten og chaufføren var sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Annonce:

Paragraffen omfatter, at trafikanter skal efterkomme anvisninger fra trafiktavler, signalanlæg og lignende. Og netop det gjorde han angiveligt ikke den stormfulde aften, hvor kronprinsen skulle transporteres tilbage fra en større event i Herning.

Bro-bossen dagen derpå: - De pissede på vores procedurer

Kan klage
Den Uafhængige Politiklagemyndighed kan nu klage over statsadvokatens afgørelse til Rigsadvokaten inden for fire uger.

Hør om sagen, hvor Kronprinsen kørte over Storebælt her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: