Peter Aalbæk: Danskers Google-sejr inspirerer til 'Jagten 2'

Når Lars von Trier på nettet kan blive hængt ud som antisemit, og advokaten Dan Shefet som serbisk mafioso, kan alting ske, mener Zentropa-bossen, der øjner muligheder for en opfølger til succesen med 'Jagten'

– Når en gemytlig venstreorienteret humanist som Lars von Trier to timer efter et pressemøde kan blive mødt af en verdensomspændende kampagne mod ham, og når en mand som Dan Shefet kan blive hængt ud som medlem af den serbiske mafia, så kan alting ske, mener Peter Aalbæk. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
– Når en gemytlig venstreorienteret humanist som Lars von Trier to timer efter et pressemøde kan blive mødt af en verdensomspændende kampagne mod ham, og når en mand som Dan Shefet kan blive hængt ud som medlem af den serbiske mafia, så kan alting ske, mener Peter Aalbæk. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Danske Dan Shefets sejr over Google ved de franske domstole i en sag om tilsvining på nettet kan ende på det hvide lærred som opfølger til Zentropa-succesen 'Jagten', der havde Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Den danske advokat Dan Shefet, der til daglig bor i Frankrig, har vundet en principiel sag over Google. (Foto: Jonas Olufson) Krimi Dansk advokat vinder historisk sejr over Google

Det bekræfter filmselskabets direktør Peter Aalbæk Jensen over for Ekstra Bladet.

– Enhver historie, hvor en mand kæmper mod overmagten er interessant, siger Aalbæk, der har kendt Shefet gennem en årrække.

Drama i Cannes
Dan Shefet, som gennem tre årtier har arbejdet som advokat i Frankrig, har senest repræsenteret Zentropa i sagen om Lars von Triers kontroversielle udtalelser under et pressemøde i Cannes ved lanceringen af 'Melancholia' i 2011.

Ved mødet bedyrede Trier, at han 'forstod Hitler', hvilket skaffede instruktøren en sag om antisemitiske udtalelser på halsen.

Netop på grund af den furore, Triers udtalelser i Cannes skabte og den efterfølgende bølge af skriverier på nettet har Aalbæk stor forståelse for, hvor betydningsfuld Dan Shefets nylige sejr over Google er.

16. september gav retten i Paris Shefet medhold i, at hadske skriverier om ham skal slettes fra Google – uanset hvilket domæne skriverierne ligger på.

Indtil det sker, skal internet-giganten betale dagbøder.

Den danske advokat Dan Shefet, der til daglig bor i Frankrig, har vundet en principiel sag over Google. (Foto: Jonas Olufson) Krimi Danskers sejr over Google går verden rundt

– Når en gemytlig venstreorienteret humanist som Lars von Trier to timer efter et pressemøde kan blive mødt af en verdensomspændende kampagne mod ham, og når en mand som Dan Shefet kan blive hængt ud som medlem af den serbiske mafia, så kan alting ske, siger Peter Aalbæk og kalder Google 'uhyggelig stærk'.

– Der er jo tale om stærke, vedholdende kræfter, lyder vurderingen.

Mangler dato
Selv om Aalbæk ser et tydeligt slægtskab mellem temaet i 'Jagten', hvor Mads Mikkelsens figur anklages for pædofili, og tilsvining på nettet, der via Google kan klæbe til folk i årevis, tør han ikke sætte dato for en premiere på den mulige sequel.

– Det vil vist være for letsindigt selv for Zentropa og Peter Aalbæk, siger filmmanden og forklarer, at 'kreative kræfter' nu skal granske stoffet, som er 'for godt til at lade ligge'.

1 af 2 Danskeren Dan Shefet, der til daglig bor og arbejder som advokat i Frankrig, har vundet en principiel sag over Google. Sejren inspirerer Peter Aalbæk til en opfølger til 'Jagten', der havde Mads Mikkelsen i hovedrollen. (Foto: Jonas Olufson)
2 af 2 – Når en gemytlig venstreorienteret humanist som Lars von Trier to timer efter et pressemøde kan blive mødt af en verdensomspændende kampagne mod ham, og når en mand som Dan Shefet kan blive hængt ud som medlem af den serbiske mafia, så kan alting ske, mener Peter Aalbæk. (Foto: Claus Bjørn Larsen)