Annonce:
Annonce:

Peter Madsen ændrer holdning til mentalundersøgelse

Den drabssigtede Peter Madsen vil alligevel frivilligt lade sig mentalundersøge

Se videoen: Sådan forklarer Peter Madsen, hvad der skete i ubåden. (Grafik/fotos/redigering: Mikkel Lund/Copenhagen Suborbitals/Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Krimi

Der var lagt op til, at den drabssigtede Peter Madsen skulle tvangsindlægges på en retspsykiatrisk afdeling for at blive mentalundersøgt, efter han og hans forsvarer ved fristforlængelsen afviste, at han ville gå med til en frivillig undersøgelse.

- Jeg har fået en meddelelse om, at nu vil man medvirke til det frivilligt, og så har jeg på den baggrund bedt retten om at lave en retsbog på det og iværksat det, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

- Den oprindelige kendelse gik på, at han skulle indlægges med henblik på en mentalundersøgelse på en retspsykiatrisk afdeling. Det kræver, at der først bliver en plads på en retspsykiatrisk afdeling, og det vil i sig selv kunne tage noget tid. Men ved at gøre det ambulant, kan han blive siddende i fængslet og blive kørt til samtaler på retspsykiatrisk klinik, siger han.

Annonce:

Mentalundersøgelsen skal klarlægge, om Peter Madsen var sindssyg i gerningsøjeblikket og klarlægge hans farlighed i forhold til, hvilken straf han skal idømmes, hvis han bliver kendt skyldig.

Peter Madsen kræves mentalundersøgt: Sådan foregår det

Som det også fremgår af retsbogen, protesterede forsvareren og Peter Madsen mod mentalundersøgelse i retsmødet om fristforlængelse og henviste til, at 'navnlig oplysningen om, at det også ville være med henblik på at vurdere arrestantens farlighed, gjorde, at arrestanten følte, at han måtte protestere'.

Peter Madsens forsvarer bekræfter over for  TV 2, at mentalundersøgelsen nu kan foregå ambulant.

- Nu afventer vi, at mentalundersøgelsen iværksættes. Min klient har truffet afgørelse om at indvillige, hvorfor den nu kan foretages ambulant, siger Betina Hald Engmark i en sms til TV 2.

Peter Madsens elskerinde, Deidre King, stod for nyligt frem og fortalte, hvad hun tror, der er sket i ubåden. (Foto/redigering: Kenneth Meyer/Mikkel Cramon)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: