Annonce:
Annonce:

Peter Madsen anklaget for at have planlagt drab: Nu svarer hans advokat

En veninde til Kim Wall beskylder i en artikel Peter Madsen for at have planlagt mordet på den svenske journalist Kim Wall

Bliv klogere på anklageskriftet mod Peter Madsen her
Annonce:
Følg Krimi

I en artikel publiceret i det amerikanske magasin Wired, skriver Kim Walls veninde, May Jeong, at Peter Madsen kort inden Kim Walls død sms'ede om, hvordan han ville udføre et drab på ubåden.

Den artikel giver Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, dog ikke meget for.

- Jeg har bestemt ingen kommentarer til den artikel, som efter min opfattelse er fyldt med fejl og ukorrekte oplysninger, skriver Betina Hald Engmark i en sms til Ekstra Bladet.

Veninde og sexpartner
Ifølge den amerikanske journalist og veninde til Kim Wall, May Jeong, mødtes hun med en af Peter Madsens veninder og sexpartnere på Refshaleøen i hendes hjem.

Kim Walls veninde: Peter Madsen sendte plan for ubådsdrab til veninde

Her læste Madsens veninde, ifølge May Jeongs udsagn, op af sms'er sendt mellem Peter Madsen og hende få dage før Kim Wall omkom.

Annonce:

Veninden havde ifølge eget udsagn problemer med at færdiggøre en video, og hun skrev derfor til Peter Madsen og bad ham motivere hende med en trussel.

- Han siger, at han har en mordplan klar i ubåden. Jeg skriver til ham, at jeg ikke er bange, du er nødt til at være mere truende (svarer veninden Peter Madsen, red.).

- Han fortæller om det værktøj, han vil bruge, og jeg siger 'det er ikke truende.' Scenariet bliver mørkere ved, at de inviterer en ven ned i ubåden, hvor de pludselig vil skifte humør og begynde at skære hende op, fortæller Peter Madsens veninde om SMS-korrespondancen med den 47-årige drabstiltalte ifølge May Jeong.

Bekræfter materiale
Hos politiet bekræfter man, at der har været sendt sms'er mellem en veninde til Peter Madsen og ham selv kort tid før, at han stævnede ud fra Refshaleøen med Kim Wall ombord.

Nyt nederlag til Peter Madsen

Annonce:

- Som det fremgår af artiklen, er vi bekendt med materialet, men jeg vil ikke bekræfte det mere præcise indhold af beskederne. Man kan sige, at Kim Walls veninde ikke forstår dansk, og derfor er det en oversættelse til engelsk af beskederne, som hun får fra Peter Madsens veninde, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

- Kan du sige, om disse beskeder danner helt eller delvist grundlag for, at I mener, at Peter Madsen planlagde drabet på Kim Wall?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer.

Skal bedømmes i retten
I sin artikel skriver May Jeong, at Peter Madsens advokat, Betina Hald Engmark, nægtede at medvirke artiklen. Det bekræfter forsvareren over for Ekstra Bladet.

- Denne sag skal bedømmes og vurderes i retten, og jeg er helt sikker på, at alle oplysninger vil blive fremlagt i retten, skriver Betina Hald Engmark i en sms.

Retssagen starter ved Københavns Byret 8. marts.

Peter Madsen skifter forklaring: Løgn på løgn på løgn
Sådan bliver Madsens jul bag tremmer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: