Peter Madsen: 'Derfor kom jeg op i det røde felt'

Morderen forsøger at fremstå empatisk i nyt tv-program 

Sådan forsøger Peter Madsen på en 'genial' måde at fremstå sympatisk. Foto: Discovery Networks Denmark
Følg Krimi

Drabet på Kim Wall var seksuelt motiveret. Det slog retten fast, da hendes morder, Peter Madsen, blev idømt en livstidsstraf i 2018. Men selv om drabsmanden i et nyt tv-program har bekræftet, at han dræbte den svenske journalist, nægter han stadig at stå ved sine perversioner.

Peter Madsen i telefonsamtaler: Indrømmer drab på Kim Wall

I andet afsnit af programserien 'De hemmelige optagelser med Peter Madsen' forstår han slet ikke, at hans afvigende seksualitet skal blandes ind i drabet.

Peter Madsen: Det er min skyld at Kim ikke er der mere. Foto: Discovery Networks Denmark

I stedet hævder han, at det var hans professionelle nedtur, der var skyld i, at han torturerede, misbrugte, dræbte og parterede en tilfældig kvinde.

- CS (Copenhagen Suborbitals, red.) får mig op i det røde felt.

- Forholdet til CS op til 10. august 2017 er kildeårsagen til, at jeg er her i dag, og vi har en ubåds-sag, lyder det fra Peter Madsen i programmet.

CS var en raketforening, som han var med til at stifte, men som han i 2014 blev ekskluderet fra, fordi han ifølge de andre i foreningen ikke opførte sig ordentligt. I stedet stiftede han Raket-Madsens Rumlaboratorium i en hangar mindre end 100 meter fra CS, og de to konkurrerede med hinanden.

Brugte trick til at få morder i tale

To dage før Peter Madsen stævnede ud med Kim Wall i ubåden, havde både han og CS anmodet om tilladelse til at affyre en raket op Bornholm. Peter Madsen måtte dog aflyse, fordi raketten ikke var klar.

I programmet hævder Peter Madsen, som ifølge en mentalundersøgelse er patologisk løgner med både narcissistiske og psykopatiske træk, at han på grund af krigen med CS fik en længere nedtur. Han mener, at de nedgjorde ham.

- Jeg burde have gået til en psykolog, jeg burde have søgt behandling, jeg burde have skrottet det rumlaboratorium og lavet noget andet. Men det gjorde jeg ikke, for jeg var så bundet  til det med min identitet. Jeg kunne, jeg kunne ikke, kunne ikke se ... Det var et harakiri på en vis måde (rituelt selvmord, red.), siger Peter Madsen.

Her forsøger han - ifølge både psykiater Henrik Day Poulsen og Kurt Kragh - at virke empatisk ved at sige, at det nærmest er ham, der begår selvmord, selv om han i virkeligheden begår en modbydelig forbrydelse mod et andet menneske.

- Igen handler det om, at han flytter fokus. 'Jeg var så vred, der var ikke mere at leve på. Jeg ville begå selvmord'. Han flytter fokus hele tiden. Det hele handler om Peter, Peter og Peter, siger Kurt Kragh , der er tidligere drabsefterforsker i Rejseholdet, i programmet.

'De hemmelige optagelser med Peter Madsen' kan streames på dplay

Peter Madsens hemmelige elskerinde: Alt virkede perfekt. Foto: Discovery Networks Denmark

Elskerinde fortæller, hvordan hun pludselig så Peters mørke side. Foto: Discovery Networks Denmark

Kynisk og brutalt drab

Kim Wall havde en aftale om at interviewe Peter Madsen 10. august 2017. På det sidste billede, der er taget af Kim Wall i live, stævnede hun ud i ubåden sammen med sin bøddel. I de følgende timer blev hun mishandlet på det groveste, inden han slog hende ihjel, parterede hendes lig og smed delene i vandet.

Peter Madsen siger i det nye tv-programs første afsnit, at han ikke ved fysiologisk, hvad der dræbte hende.

- Jeg ved, det var de ting, jeg fortalte hende. Det var situationens drift, det var måske chok, men hun blev fjern, og hun forsvandt, lyder det blandt andet.

Peter Madsen blev i april 2018 idømt fængsel på livstid i Københavns Byret for drabet på den 30-årige journalist Kim Wall.

- Der er tale om et kynisk og brutalt drab på en tilfældig kvinde, der i forbindelse med sit journalistiske arbejde havde taget imod en ubådstur, læste retsformand Anette Burkø op, da dommen faldt.

Ekstra Bladet har onsdag været i kontakt med tidligere drabschef Jens Møller, som i sin tid stod i spidsen for Kim Wall-sagen. Han ønsker ikke at udtale sig om programmet eller Peter Madsens indrømmelse.

Indrømmelsen kommer ikke bag på Jakob Buch-Jepsen, der var anklager i sagen og nu arbejder som forsvarsadvokat.

- Jeg er ikke overrasket, men derudover har jeg ikke yderligere kommentarer, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind