Peter Madsen: Derfor stak jeg liget

Det var hverken af seksuelle eller perverse grunde, lyder det fra Peter Madsen

Ekstra Bladet følger retssagen tæt - se en gennemgang af anden retsdag her.

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det var af helt praktiske årsager, at Peter Madsen tilførte liget af den 30-årige journalist Kim Wall en helt række stik, efter at hun ifølge Madsens forklaring omkom i en ulykke om bord på Nautilus.

Til retten forklarede han i dag, at han først parterede Kim Wall, og senere påførte ligdelene punkteringer, fordi han ville have, at de ikke blev ført op af vandet af de naturlige liggasser.

- Det er tilfældige stik og ikke efter nogen plan. De er påført efter en lægmands viden. Der har ikke været noget erotisk eller perverst motiv, lød det fra Peter Madsen.

Den 47-årige opfinder skal i dag fortsætte sin forklaring, hvor han slap den ved sagens første retsmøde 8. marts. Sammenkrøllet og tydeligt påvirket har han hele formiddagen langsomt gengivet, hvad der udspillede sig på ubåden Nautilus natten mellem 10. og 11. august sidste år.

Flere gange afviste Peter Madsen at svare på anklager Jakob Buch-Jepsens spørsmål om selve parteringen af den unge svenske journalist.

- Der må jeg trække stregen. Jeg har ikke lyst til at sige mere om det, lød de således fra Peter Madsen, da anklageren sprugte detaljeret ind til de mange stik, som er fundet på ligdelene af Kim Wall.

- Hvorfor satte du strips og rør om begge ben, begge arme og hendes torso?, spurgte anklager Jakob Buch-Jepsen.

- Meningen var, at hun skulle forsvinde. At det aldrig skulle findes, svarede Peter Madsen, som ved dagens retsmøde virker betydeligt mere påvirket, end han gjorde ved sagens første retsdag.

Til retten forklarede han også, at han under parteringen af Kim Wall kom til at tænke på filmen Seven, som omhandler en amerikansk betjent, der efterforsker en række uhyggelige drab.

- Jeg var i en forfærdelig situation. Der var en ting, der var galt i denne verden, og det var, at der var en person, der var død i Nautilus, lød det fra Peter Madsen.

Anklager Jakob Buch-Jepsen viste her til formiddag også retten to lange skruetrækkeren, som Peter Madsen ifølge politiet har købt og medbragt på Nautilus inden turen med Kim Wall. 

- Du har forklaret, du havde tilspidsede skruetrækkere med på ubåden, lød det fra anklageren til Peter Madsen.

- De var beregnet til et andet formål, svarede Peter Madsen.

Dagen i dag er sat af til afhøringen af Peter Madsen. Efter middag forventes advokat Betina Hald Engmark at skulle afhøre sin klient i sagen.