Peter Madsen: Jeg har kun min krop tilbage

Anklageren læste i dag resten af Peter Madsens mentalundersøgelse op i retten, hvorefter Peter Madsen tog plads i skranken igen

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Peter Madsen var tilbage i skranken i dag på dag 11 af retssagen mod ham. Her blev han spurgt til sine personlige forhold.

- Da du blev anholdt, var du i gang med en forretning. Er der noget tilbage? ville hans forsvarer Betina Hald Engmark vide.

- Jeg har kun min krop tilbage, konstaterede Peter Madsen, der er iført en sort trøje med en sort blazer over og sine karakteristiske briller med sort stel.

- Så du skal starte på en frisk, sagde forsvareren, hvortil han svarede, at han var mest fokuseret på, at der har været en tragedie, og så tænker han ikke så meget på det andet.

Han tilføjede, at han aldrig tidligere i sit liv har haft behov for at få offentlig forsørgelse, fordi han altid har fundet en måde at klare sig selv.

- Når jeg skal ud og klare mig selv - det kan være om kort eller lang tid - er jeg sikker på, det kan ske uden støtte fra det offentlige, svarede han.

Forinden havde anklager Jakob Buch-Jepsen dokumenteret resten af mentalerklæringen, som han påbegyndte ved forrige retsmøde.

Peter Madsen var styrende i forhold til samtalens indhold og retning, primært om ham selv og hans bedrifter, og han var indsmigrende på den kvindelige psykolog, som han roste for alt fra hendes udseende til professionalisme.

Det fremgår af den psykologiske undersøgelse i forbindelse med mentalundersøgelsen, som anklager Jakob Buch-Jepsen læste op i retten i dag.

I undersøgelsen fremgår det, at han fremstår udtalt glat med overfladisk charme, patologisk løgnagtig, følelsesmæssigt hæmmet og med alvorlig mangel på empati. Han vurderes svært seksuel afvigende, polymorf pervers og hvis han kendes skyldig, vurderes risikoen for recidiv til ligeartet kriminalitet at være høj.

I undersøgelsen fremgår det, at  han gør meget ud af at fremstå som intellektuel, men at hans egentlige reflektionsevne er begrænset.

Det fremgår, at han giver udtryk for at være helt åben og ærlig, men kommer til at fremstå selviscenesættende, idylliserende og utroværdig og gør meget ud af at nedtone sig egen farlighed.

Under undersøgelsen blev han pludselig følelsesmæssigt berørt, når samtalen gik på videnskab, store offentlig personligheder og hans og hustruens  situation, mens han havde en logisk distance til parteringen af Kim Wall. Og alle følelsesmæssige udsving forsvandt lige så hurtigt, som de kom.

Han er 'alene optaget af, at hans livsprojekt ligger i ruiner, hvilket han sammenligner med at se mine børn drukne', læser anklageren op, ligesom han i forhold til parteringen fortæller, at han vil have Kim Wall ud af ubåden, men at det ikke kan lade sig gøre, og hvad gør man, når man har et stort problem? Man deler det op i mindre', og sammenligner parteringen med at redde en persons liv i en krisesituation ved at amputere hans ben.

Peter Madsen har fortalt, at han voksede op i en kernefamilie, indtil han var syv år, hvorefter han voksede op hos sin far, der var en ældre herre på 67 år. De havde et nært forhold centreret om deres fælles interesse for at bygge maskiner og videnskab, ligesom han har givet udtryk for at have haft et godt forhold til moren, mens hun levede.

Han har fortalt, at hans skoletid var lidt blandet med visse faglige vanskeligheder, så snart det ikke var relateret til noget praktisk.

 

DU KAN LÆSE ELLER GENLÆSE VORES LIVEDÆKNINGER FRA ALLE RETSDAGENE herunder:

Dag 1, torsdag 8. marts: Anklageren fremlægger sagen for retten, og Peter Madsen er for første gang i vidneskranken.

Dag 2, onsdag 21. marts: Peter Madsen er fortsat i vidneskranken efter, at han selv forsinkede retsmødet i en ½ time .

Dag 3, torsdag 22. marts: Retsmedicineren er i vidneskranken om obduktionen af Kim Wall. Anklager og forsvarer stiller spørgsmål om blandt andet dødsårsag og stiklæsioner. Andre vidner afhøres også, blandt andet en person, som bjærgede Madsen om bord på sin båd kort efter, at ubåden var sænket. 

Dag 4, fredag 23. marts: Diverse personer er i vidneskranken, blandt andet en tidligere praktikant, som efter alt at dømme var den sidste i ubåden, før sejladsen med Kim Wall.

Dag 5, Mandag 26. marts: Blandt andre elskerinder vidner i sagen. Også en tv-journalist vidner om, hvad Madsen sagde til hende i timerne før sejladsen med Kim Wall.

Dag 6, tirsdag 27. marts: Flere kvinder vidner. Også bekendte og gamle venner til Peter Madsen vidner.

Dag 7, onsdag 28. marts: Blandt andet Peter Madsen i vidneskranken.

Foto: HH Krimi Peter Madsen forklarede sig igen : Blandt andet ubådsekspert fra Søværnet og ekspert fra Teknologisk Institut

Dag 9. onsdag 4. april: Kvinde blev inviteret på alenetur med ubåden og Peter Madsen søgte på henrettelsesvideo timer før dødssejlads

Dag 10, torsdag 5. april: Dokumentation af politirapporter, blandt andet fund på ubåden, kriminalteknisk erklæring, obduktionserklæring og blogindlæg skrevet af Peter Madsen