Peter Madsen tiltalt: Her er detaljerne i anklageskriftet

Den 47-årig ubådskaptajn er tiltalt for for at have mishandlet Kim Wall, før han dræbte hende

Hele anklageskriftet mod den 47-årige ubådskaptajn er netop  blevet udleveret til pressen.

Allerede i sidste uge fortalte specialanklager Jakob Buch-Jepsen, at Peter Madsen var blevet tiltalt for drab på 30-årige Kim Wall, og at anklagemyndigheden mente, at der var tale om et planlagt og forberedt drab.

I anklageskriftet uddybes det, hvorfor de mener, det var planlagt.

Her fremgår det, at Peter Madsen, ifølge tiltalen, medbragte sav, kniv, tilspidsede skruetrækkere, stropper, strips og rør om bord på ubåden UC3 Nautilus, hvorefter han bandt Kim Wall ved hovedet, på arme og ben og mishandlede hende ved at slå hende, stikke og snitte i hende for til sidst at dræbe hende.

Ifølge anklageskriftet er drabet sket i tidsrummet mellem 10. august omkring klokken 22 og 11. august omkring klokken 10 i dansk farvand.

Efter drabet parterede han liget og tilføjede torsoen forskellige snit og stik og påførte torsoen et bælte påsat rør, ligesom han påførte ben og arme strips påsat rør og lagde hovedet i en pose med rør med henblik på, at torso, ben, arme og hoved skulle forblive på havbunden, hvorefter han kastede ligdelene i vandet.

Alle ligdelene er dog efterfølgende fundet. Først blev torsoen fundet i vandkanten på Amager, mens de øvrige ligdele blev fundet tynget ned af jernrør i Køge Bugt flere måneder efter.

Det fremgår desuden af anklageskriftet, at Peter Madsen er tiltalt for at have tiltvunget sig andet seksuelt forhold end samleje med Kim Wall ved, at han har mishandlet og bundet hende, hvorefter han stak og snittede hende ti gange på ydersiden af hendes kønsdele og fire gange inde i vagina med en kniv eller skruetrækker.

Peter Madsen har erkendt partering, men nægter fortsat drab og anden kønslig omgang end samleje, ifølge hans forsvarer, Betina Hald Engmark.

Dødsårsag ukendt
Det fremgår af anklageskriftet, at dødsårsagen er ukendt, men at det kan være sket ved halsoverskæring eller kvælning.

- Det er blandt andet på baggrund af retsmedicinske undersøgelser i sagen, og noget jeg ikke på nuværende kan gå længere ind i, sagde specialanklager Jakob Buch-Jepsen fra Advokatur for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi på et pressemøde tidligere. Han har ikke yderligere kommentarer til anklageskriftet i dag.

Peter Madsen er desuden tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 252, der handler om at have voldt nærliggende fare for andre, samt lov om sikkerhed til søs ved have ført sin 33 tons tunge ubåd i dansk farvand i strid med godt sømandskab under skærpende omstændigheder, der kunne have medført betydelig skade på andre skibe ved kollision.

Kræver tidsubestemt straf
Peter Madsen er blevet mentalundersøgt på Retspsykiatrisk Klinik i København, og de er nået frem til, at han er strafegnet og kan idømmes forvaring, hvis han kendes skyldig.

Spørgsmålet om forvaring er efterfølgende blevet forelagt Retslægerådet.

De har vurderet, at Peter Madsens personlighed gør, at det kan være påkrævet, at han, såfremt han kendes skyldig, idømmes forvaring.

- Det er, fordi der er en væsentlig og nærliggende fare for, at han kan udgøre en fare for andres liv og helbred og velfærd, sagde Jakob Buch-Jepsen på et pressemøde i sidste uge.

Anklagemyndigheden går dog primært efter en livstidsdom, fordi det er praksis i sager med drab og seksualforbrydelse, men har en sekundær påstand om forvaring med henvisning til farligheden, hvis retten ikke mener, at der kan idømmes livstid i denne sag.

Flere forsvarsadvokater undrede sig over påstanden om livstid i tirsdags.

– Umiddelbart tror jeg anklagemyndigheden skyder over målet ved at forlange en livstidsdom. Sædvanligvis får man kun livstid, hvis man har mere end ét drab på samvittigheden, sagde den kendte advokat Mette Grith Stage blandt andet til Ritzau.

Alt om sagen: Her er Peter Madsens vilde liv

 

LIVE