Peter Madsens ubåd udsat for hærværk

Anklagemyndigheden vil gå efter at få konfiskeret og destrueret den hjemmebyggede ubåd, som, de mener dannede rammen om et brutalt drab på Kim Wall

Graffitien på ubåden er malet med mørke bogstaver, hvor der er skrevet 'FREE MADSEN' og ordet 'USKYLDIG' på den ene side. Foto: Kenneth Meyer
Graffitien på ubåden er malet med mørke bogstaver, hvor der er skrevet 'FREE MADSEN' og ordet 'USKYLDIG' på den ene side. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Ubåden UC3 Nautilus står i det fri langt ude i Københavns Nordhavn, hvor den blot er hegnet inde af et tyndt hegn og lidt efterhånden laset politistrimmel.

Her har den hidtil fået lov til at stå i fred i mange måneder, uden at der er sket noget. Men nu har ukendte gerningsmænd forceret hegnet og malet graffiti på den 17 meter lange hjemmebyggede ubåd.

Sådan så det ud ved politiets pressemøde tidligere i dag:

Det står klart samme dag, som anklagemyndigheden løftede sløret for, at de tiltaler 47-årige Peter Madsen for drab, anden seksuel omgang end samleje af særlig farlig karakter og partering, ligesom han er tiltalt for to grove overtrædelser af lov om sikkerhed til søs.

Graffitien på ubåden er malet med mørke bogstaver, hvor der er skrevet 'FREE MADSEN' og ordet 'USKYLDIG' på den ene side.

Ved specialanklager Jakob Buch-Jepsens pressemøde ved Politigården i København fremgik det, at anklagemyndigheden under sagen vil kræv ubåden konfiskeret med henblik på senere destruktion.

Ejes ikke af Madsen
- Efter straffeloven er der mulighed for at konfiskere genstande, der har været brugt til strafbart forhold, og det kan man sige, hvis der sker domfældelse i den her sag, er sket ved at anvende den her ubåd. Og det er derfor, vi påstår den konfiskeret. Vi ønsker at tilkendegive, at det er vores tanke, at den, hvis den bliver konfiskeret, skal destrueres, siger han.

Det er ikke Peter Madsen, der ejer ubåden, men derimod to investorer. Den ene har tidligere sagt til Berlingske, at han på selskabets vegne ikke havde noget ønske om at få ubåden tilbage.

Ubåden UC3 Nautilus har tidligere dannet rammen om uro og uenigheder. Peter Madsen byggede den sammen med andre i 2008, og den var i starten ejet af Copenhagen Suborbitals. I 2014 blev den overdraget til Ubådsforeningen UC3 Nautilus, som var en forening udskilt af Copenhagen Suborbitals for at renovere og sejle ubåden.

Anklager: Derfor vil vi destruere Peter Madsens ubåd

'Der hviler en forbandelse'
'Raket-Madsen' var æresmedlem i foreningen, men efter et år startede en konflikt om, hvem der konkret ejede ubåden, og her valgte foreningen at ekskludere den iltre opfinder.

Ubådsforeningen og dens bestyrelse gjorde, hvad de kunne for at beholde retten til ubåden, og det samme gjorde Peter Madsen. I en sms til to af bestyrelsens medlemmer skrev han blandt andet i 2015:

'Du skal nok tænke det sådan, at der hviler en forbandelse over Nautilus. Den forbandelse er mig. Der bliver ikke ro om Nautilus, så længe jeg findes.'

Der hviler en forbandelse over Nautilus – den forbandelse er mig

'Lad hende være. Tag hende ikke bare, fordi du kan. Det er ikke godt for jer. I vil aldrig få en god følelse i den ubåd.'

Sms’en valgte foreningen dengang at offentliggøre på deres hjemmeside sammen med den afsluttende besked om, at de havde opgivet at beholde ubåden.

Nu kan den altså blive destrueret.

Sagen mod Peter Madsen starter 8. marts, og der er afsat otte retsdage. Der ventes dom i sagen 25. april. Han erkender, at han har parteret Kim Wall, men han nægter drab og anden seksuel omgang end samleje.

Familien, drabschefen og retsmedicineren: Så brutalt er et parteringsdrab

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby