Peters ubåd sank: Nu forklarer han, hvad der skete

Peter Madsen er nu kommet sikkert i land og har forklaret, hvad der gik galt, da hans ubåd sank

Se et sammenklip af sagen her
Følg Krimi

I timevis har den hjemmelavede danske ubåd Nautilus været forsvundet på mystisk vis, men nu er den blevet spottet ved Køge Bugt. Men nu er den fundet, og ejeren Peter Madsen er kommet sikkert i land.

På vej til afhøring har TV2 News fanget dagens hovedperson til en kommentar om, hvad der skete ude på vandet.

- Jeg har det fint. Jeg er lidt ked af det. Det er klart. "Nautilus" er gået ned. Jeg var på en prøvetur, hvor jeg legede med nogle ting på ubåden.

- Så kom der en fejl på en ballasttank. Det var ikke særligt alvorligt, før jeg begyndte at reparere på det, og så blev det meget alvorligt. Så tog det cirka 30 sekunder for Nautilus at synke, siger Peter Madsen til TV2, da han gik i land i Dragør Havn.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Anders Lund Olsen
Foto: Anders Lund Olsen
 

Ekstra Bladet har tidligere været i kontakt med Værnsfælles Forsvarskommandos presserådgiver Anders Damgaard, der bekræfter, at Peter Madsen er i god behold.

- Vi kan bekræfte, at ubåden er fundet, og vi har set den sejlende ved Køge Bugt. Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvad der er sket, men vi har været i kontakt med Peter Madsen, der siger, at der har været tekniske problemer af en eller anden art. Lige nu er det vigtigste, at han har det godt, og han kommer tilbage i god behold, siger Anders Damgaard til Ekstra Bladet.

Efter sigende var der to personer om bord på ubåden. Foruden danske Peter Madsen skulle den anden passager være en svensk journalist skriver Sydsvenskan. Men det kan Værnsfælles Forsvarskommando på nuværende tidspunkt ikke bekræfte, så det er fortsat uklart, om hvor hun er henne.

I første omgang var der meldinger om, at ubåden ville ankomme i Københavns Havn omkring klokken 13, men ubåden "UC3 Nautilus" er sunket har Forsvaret senere oplyst til Ritzau.

Efterfølgende har Ekstra Bladet talt med Peter Madsens agent i RML Spacelab Christian Møller Nielsen, der ikke konkret ved, hvad der er sket. Han kan dog oplyse, at han har fået at vide, at både Peter Madsen og passageren er i god behold.

Opdateres...

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+