Pige alvorligt kvæstet på Samsø - fik arm i klemme i kartoffelmaskine

En blot 13-årig pige er i første omgang fløjet til Skejby Sygehus, men forventes fløjet videre til Odense Universitetshospital efter alvorlig arbejdsulykke på Samsø

En 13-årig pige er kommet til skade i det, som politiet foreløbig betegner som en arbejdsulykke. (Foto: Googlemaps)
En 13-årig pige er kommet til skade i det, som politiet foreløbig betegner som en arbejdsulykke. (Foto: Googlemaps)

Ved du noget. Skriv til 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

En 13-årig pige er kommet alvorligt til skade med sin ene arm, efter hun torsdag klokken 16.24 kom i klemme i en maskine, der høster Samsø-kartofler.

Det fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Jes Pedersen, til Ekstra Bladet.

- Vi har iværksat en undersøgelse af omstændighederne, der førte til ulykken. Det betyder, at Arbejdstilsynet vil blive tilkaldt til øen, siger Jes Pedersen.

Den 13-årige pige blev reddet fri af maskinen af reddere fra Samsø Kommunes Kommunale Beredskab, og en tilkaldt helikopter fløj hende i første omgang til behandling på Skejby Sygehus.

- Meldingen herfra er, at det er alvorligt med hendes arm. Derfor overvejer man at transportere hende videre til Odense Universitetshospital, siger vagtchefen, som samtidig fortæller, at pigens forældre skulle være underrettet.

Tidligere fortalte Østjyllands Politi, at man ikke havde sendt ekstra mandskab til Samsø for at finde ud af, hvad der var sket. I stedet har landbejtenten på øen klaret paragrafferne og meldt tilbage til den centrale vagtleder i Århus.