Pigen fra spa-ulykken udskrives i dag

SOLSTRÅLEHISTORIE: Enorm lettelse hos familien, personalet på ulykkesstedet og politiet. 10-årig pige fra drukneulykke overlever uden mén

- Jeg har lige smidt telefonrøret på 10 sekunder, inden I ringede, og jeg kan bare sige, at vi er utroligt lettede.

Sådan lyder de indledende ord fra Tommy Jensen, medejer af Klim Strand Camping i Nordjylland, hvor en 10-årig pige søndag formiddag var uhyggelig tæt på at lide druknedøden, efter at hendes hår havde sat sig fast i en udsugningsdyse i et spabad i campingpladsens wellness-center.

Tommy Jensen refererer til en netop afsluttet telefonsamtale med vicepolitikommissær Erik Kjærsgaard, Lokalpolitiet i Hjørring. Herfra har medejeren af campingpladsen lige fået at vide, at den 10-årige pige udskrives fra Aalborg Sygehus i dag, og at pigen forlader sygehuset uden mén.

- Det er meget bevægende. Det er en kæmpe lettelse at få at vide. Fantastisk, lyder det med grøde i stemmen hos Tommy Jensen, der fortsætter:

- Vi har selvfølgelig håbet det bedste i det seneste døgn og alt andet har været ligegyldigt. Også om vi så skal lukke wellness-centret.

Suget ned i vandet

Vicepolitikommissær Erik Kjærsgaard bekræfter den glædelige nyhed over for Ekstra Bladet.

- Det er korrekt, jeg har har lige talt med pigens forældre, der naturligvis er enormt lettede. Når man tænker på, hvor galt det kunne være gået, og hvor forfærdeligt det på et tidspunkt så ud til at gå, så kan det her ikke være bedre, siger Erik Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Den 10-årige piges hoved blev tvunget ned i vandet af udsugningsdysens tryk, og livet ebbede langsomt ud af hende. Pigens jævnaldrende veninde kunne ikke få hende fri og løb efter hjælp. Det reddede den meget uheldige pige og hendes familie fra en grufuld tragedie, idet en familiefar kom den 10-årige til undsætning med hjertemassage og kunstigt åndedræt, da hendes hjerte på et tidspunkt var stoppet med at slå.

- Det er det værste, vi har oplevet, og vi takker den mandlige gæst, der reagerede så prompte. Han er en af hverdagens helte, siger Tommy Jensen.

Trykket stemning

Nu forestår tekniske undersøgelser, som skal klarlægge, hvordan det kunne gå så galt i spabadet. Campingpladsens wellness-afdeling er spærret af, og der har i sagens natur hersket en trykket stemning blandt gæsterne på stedet siden ulykken i går klokken 10.55.

Den overlevende pige og hendes familie er fra Esbjerg, og de er ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke fastliggere på den nordjyske campingplads.

- Jeg har ringet til pigens forældre flere gange og forsøger igen, siger Tommy Jensen med henvisning til, at han på campingpladsens vegne vil ytre glæde og lettelse over den lykkelige udgang på den dramatiske hændelse.