Piger begik selvtægt: Kørte knive rundt i drengs bryst, ryg og mave

En veninde blev generet af en dreng på efterskolen. Det skulle hævnes

Følg Krimi

Med to knive i tasken kørte tre veninder med toget fra Høje Tåstrup til Karise på det sydlige Sjælland for at afstraffe en dreng, der ifølge pigernes forklaring var voldelig og irriterende overfor en veninde på en efterskole, hvor de begge var elever.

Selvtægten endte i vold på en legeplads, hvor drengen blev passet op, og hvor to af pigerne 'kørte' en kniv rundt på hans bryst, ryg og mave.

Det skete udenpå tøjet, men drengen fik alligevel overfladiske perforeringer af huden på brystet og ryggen.

Da drengen flygtede, løb den ene af pigerne efter ham, fik ham væltet omkuld og gav ham et spark.

Det var efterskolen, som anmeldte overfaldet på drengen til politiet. Overfaldet skete den 7. september sidste år ved 19.50-tiden.

Retten i Næstved idømte i dag to af pigerne, 15 og 18 år, hver 60 dages betinget fængsel med vilkår om tilsyn. De blev fundet skyldige i vold efter straffelovens § 244.

Retssagen mod den tredje pige, 19, blev udsat, fordi hun ikke - som de to veninder - kunne aflægge en fuld tilståelse. Derfor skal anklagemyndigheden nu tage stilling til, om hun skal tiltales ved en ny retssag.

- Der var tale om en form for selvtægt, fordi en veninde til en af pigerne havde problemer med drengen på den efterskole, hvor de begge gik. Ifølge deres forklaring var han voldelig og irriterende overfor pigerne på efterskolen, særligt veninden. Derfor besluttede de sig for at tage fra Høje Tåstrup til Karise med to knive for at mødes med drengen, forklarer anklager Mads Skovby Hansen.

Mødet med drengen kom i stand gennem den forulempede veninde, og efter en diskussion på legepladsen mellem pigerne og drengen om, hvorvidt han slog deres veninde eller ej, greb to af pigerne fat i ham og hev knivene frem.

Pigerne var også sigtet for vidnetrusler, hvor pigerne skulle have truet drengen til ikke at fortælle, hvad der var sket, mens alle tre førte en finger hen over hver deres hals. Men efter pigernes forklaring i retten valgte anklageren at frafalde denne sigtelse.

Den forurettede dreng, der er i 17-års alderen, blev ikke ført som vidne i retten, fordi der var tale om en tilståelsessag.

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.