Pilot havde mand hængende under flyet: Det var et skrækscenarie

Leif Johannsen opdagede først, at en faldskærmsudspringer sad fast under flyet, da han blev kontaktet af landjorden

Ved du noget om sagen, så tip os på 1224@eb.dk eller sms til 1224.

I næsten en time hang en mandlig faldskærmsudspringer og dinglede i 500-1000 meters højde, kun holdt tilbage fra den visse død af en snor fra faldskærmen, der havde sat sig fast i flyet, da han sprang ud i 2,5 kilometers højde.

Det skete i aftes ved Lindtorp Flyveplads ved Holstebro. Politiet fik anmeldelsen klokken 20.18, og flyet landede klokken 21.12.

Heldigvis var det en erfaren pilot, der styrede flyet.

- Det var et skrækscenarie, som jeg før har set andre opleve. Et scenarie, hvor man står uden facitliste til, hvordan man kan gå ind og løse det. Det er kun gået godt, fordi vi har samarbejdet om det. Folk på jorden og mig i luften og med en rolig faldskærmsspringer, der ventede på, at vi kunne hjælpe ham, fortæller piloten Leif Johannsen til TV MIDTVEST.

- Jeg tænkte på vej ned, om jeg var på vej ned for at slå en mand ihjel nu. Hvad sker der? Der var kun en metode tilbage, og det var at prøve at lande med ham.

Trukket 200 meter
Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, fortæller, at det var den 45-årige faldskærmsudspringers fod, der blev viklet ind i en snor af en art, så han kom til at dingle cirka en meter under hjulene på flyet.

- Så snart, at hans instruktør, som er sprunget før ham, får radiokontakt med piloten og folkene nede på jorden, bliver der sat et stort redningsarbejde i gang, siger vagtchefen til Ritzau og fortsætter:

- Flyet er på det tidspunkt nede i cirka 500 meters højde, men det går op til cirka en kilometer i tilfælde af, at han slipper fri og får brug for at udløse sin skærm.

Faldskærmsudspring gik galt: Mand sad fast under flyet

Politiet fortalte til Ekstra Bladet i aftes, at redningsmandskab lagde skum ud, og flyet derefter landede langsomst muligt i skummet på græsset.

Udspringeren blev trukket cirka 200 meter henad græsset, før flyet standsede.

Mirakuløst slap den 45-årige mand med ganske få skrammer.

- Ved 23.30-tiden ringede han til sine kammerater i klubhuset og fortalte, at han har det godt. Han har fået en forstrækning i lysken og en hudafskrabning, siger vagtchefen til Ritzau.