Pilot på veteran-fly: Derfor gik det galt

En drilsk vind slog flyet ud af kurs, men piloten fik heldigvis rettet det op under landingen ved flyshow i Avedøre

Følg Krimi

Det var et pludseligt vindstød, der var årsag til den uheldige landing med et veteran-fly under et fly-show i Avedøre i dag.

Det forklarer den 35-årige pilot på flyet til Ekstra Bladet. Han slap uskadt fra landingen, og flyet, et L4 fra Anden Verdenskrig, slap med en skade på højre vingetip.

- Jeg venter på, at mekanikeren siger OK, så jeg kan flyve det hjem til Vestsjælland senere i dag, siger piloten Kenneth.

Han synes, at landingen var helt udramatisk, selv om de flere tusinde tilskuere til fly-showet 'Aeronautisk Dag 2016'. fik sig en ekstra oplevelse, da veteran-flyet snurrede 360 grader rundt om sig selv på banen, da højre vinge snittede en busk.

Landing gik galt under fly-show: Veteran-fly ramte busk med vingen

- Jeg har lavet værre landinger end den her, griner han.

Han indrømmer dog, at det var nogle hektiske sekunder, da en sidevind på fire-fem knob under landingen pludseligt slog om til en medvind, som ramte flyet lige bag i cirka midt på banen.

På en video, som tilskueren Kim Josephsen optog, kan man se, at veteran-flyet 'hopper' et par gange, inden det sætter hjulene på græsbanen.

Svært at styre
- Jeg fik et vindpust, som gjorde at flyet blev svært at styre, og det havde retning mod træerne langs banen, siger piloten.

- Men heldigvis kunne jeg rette det op, så vingen kun snittede en busk. Ellers kunne det være gået værre. I værste fald kunne jeg være endt på hovedet mellem træerne, siger Kenneth, der har tusindvis af flyvetimer bag sig.

Efter landingen kravlede han uskadt ud af flyet, der blev skubbet ind til siden i buskadset, hvor det venter på, at en mekaniker skal se det efter og sige god for, at det går i luften igen.

- Der er ingen andre skader på flyet, siger piloten.

Et andet fly var kort før også blevet ramt af et vindstød, og havde snittet en busk med en vinge.

Det fik hjemmeværnsfolkene, der står for sikkerheden langs banen, til at advare tilskuere om, at de skulle forberede sig på at springe nogle meter baglæns, hvis et andet fly kom ud af kurs.

- Det er ellers en god bane at lande på, men træerne langs banen kan gøre, at vinden pludseligt skifter retning, siger piloten.

L4-flyet blev brugt under Anden Verdenskrig til observationsfly og til beskydning mod jorden af for eksempel kampvogne.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+