Pist væk på 14. døgn: Simon Bolt som sunket i jorden

41-årige Simon Bolt Brinkmann har en voldsom fortid, men politiet mener lige nu ikke, at der ligger noget kriminelt bag hans forsvinden

Simon Bolt Brinkmann blev sidst set i et kolonihavehus i Baagø Haveforening ved Stige Ø. Foto: Politiet/google maps
Simon Bolt Brinkmann blev sidst set i et kolonihavehus i Baagø Haveforening ved Stige Ø. Foto: Politiet/google maps

Ved du noget eller har du tip? Send en sms eller mms Ekstra Bladet på telefonnummer 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Det er 14 dage siden, at 41-årige Simon Bolt Brinkmann af uransagelige årsager forsvandt som dug fra solen. Siden har ingen set ham, og politiet har ingen anelse om, hvor han mon kan være henne.

Det fortæller Carsten Arentoft, der er politikommissær hos Fyns Politi.

- Vi har efterlyst tip fra borgerne, men vi har ikke modtaget flere end de fem, vi fik i begyndelsen af vores eftersøgning, siger Carsten Arentoft til Ekstra Bladet.

Simon Bolt Brinkmann forsvandt 11. maj klokken 23.20. På det tidspunkt blev han set i Baagø Haveforening ved Stige Ø på Fyn.

Simon Bolt Brinkmann blev sidst set i et kolonihavehus i Baagø Haveforening ved Stige Ø. Foto: Politiet/google maps Krimi Har voldsom fortid: Intet spor af forsvundne Simon

Klamrede sig til skorsten
Politikommissær Carsten Arentoft fortæller Ekstra Bladet, at politiet lige nu ikke har yderligere at gå efter i sagen.

- Han er simpelthen væk. Derfor står sagen meget stille lige nu, siger han.

- Det er jo ingen hemmelighed, at han har en kriminel fortid. Inddrager i det i efterforskningen på nogen måde, nu når der er gået så lang tid?

- Nej, der er rigtigt mange mennesker, som forsvinder, og der er ikke noget her, der indikerer, at han har været udsat for en forbydelse. Derfor er det ikke en vinkel, vi har.

- Hvad er det, der gør, at man ikke mener, der er sket noget kriminelt?

- Det er de omstændigheder, der er omkring hans forsvinden. Altså bortset fra, at han har siddet og klamret sig til en skorsten og sagt, at der var nogen efter ham, så er der ikke noget, der tyder på, at han har været udsat for en kriminel handling, siger politikommissær Carsten Arentoft.

Simon Bolt Brinkmann blev sidst set i et kolonihavehus i Baagø Haveforening ved Stige Ø. Foto: Politiet/google maps Krimi Simon før forsvinden: 'Der er nogen efter mig'

Smed mand overbord
Simon Bolt Brinkmann blev idømt seks års fængsel for dødsvold om bord på containerskibet Dana Hafnia ud for Hollands Kyst i 2000. Det skete, da druk om bord på skibet udviklede sig til slagsmål. Herefter blev en gennembanket og livløs 24-årig mand smidt i havet af Simon Bolt Brinkmann og et andet besætningsmedlem.

Krimi Straf sættes ned for skyderi i Horsens

I 2010 blev han desuden dømt til forvaring for et drabsforsøg i en hashklub i Horsens, hvor han skød en mand i brystet med en pistol. Under retssagen forsvarede han sig med, at han skød i selvforsvar, fordi han selv var bange for at blive skudt af klubbens bestyrer, efter de var blevet uenige om betaling for hash.

Forvaringsdommen blev efterfølgende omstødt i Vestre Landsret, der ændrede dommen til fængsel i seks år.

Ifølge fyens.dk blev han løsladt i februar.

Den 41-årige Simon Bolt Brinkmann er ifølge politiet omkring 187 centimeter høj og spinkel af bygning. Han har mellemblond hår og var iklædt mørkeblå hættetrøje, bukser og sneakers samt en mørkebrun arbejdsjakke med malerpletter.

Hvis man har oplysninger i sagen om Simon Bolt Brinkmann, opfordrer politiet til, at man kontakter dem på 114.