Pistol fra drab på sort teenager i USA trukket fra auktion

Det våben, der blev brugt til at dræbe den ubevæbnede 17-årige Trayvon Martin, var torsdag til salg på nettet.

George Zimmerman (t.h) dræbte Trayvon Martin i februar 2012. (AP)
George Zimmerman (t.h) dræbte Trayvon Martin i februar 2012. (AP)

En tidligere vagt, som skød og dræbte en ubevæbnet sort teenagedreng i Florida i en meget omtalt sag for fire år siden, satte torsdag mordvåbnet til salg på en auktionsside på nettet.

Vagten, George Zimmerman, reklamerede med, at man kunne købe sig "et stykke amerikansk historie" ved at erhverve det våben, han skød og dræbte den 17-årige sorte Trayvon Martin med i 2012.

Ifølge Zimmerman brugte han 9mm-pistolen "til at forsvare mit liv og stoppe det brutale angreb fra Trayvon Martin".

Buddene skulle starte på 5000 dollar, svarende til cirka 33.000 kroner. Men inden auktionen overhovedet kom i gang, var våbnet trukket tilbage igen.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra GunBroker.com, hvor våbnet var til salg.

31-årige Zimmerman var frivilligt medlem af et naboværn, da han i februar 2012 skød og dræbte Trayvon Martin på gaden i et lukket beboelsesområde i Sanford, Florida.

Drabet på den sorte teenager vakte opsigt, fordi han var ubevæbnet og på vej hjem efter at have købt slik og sodavand i den lokale kiosk.

George Zimmerman, som var ude og patruljere som frivillig vagt i området, så den mørkhudede dreng og fandt ham så mistænkelig, at han kontaktede politiet og fulgte efter ham.

Kort efter skød og dræbte Zimmerman teenageren. Mange har påstået, at der lå et racistisk motiv bag, og drabet affødte en livlig debat om racerelationer og USA's våbenlove.

Det vakte enorm vrede blandt mange af USA's sorte, da Zimmerman blev frikendt for drabet i juli 2013. Det skete på grund af Floridas særlige bestemmelser, som giver udvidet ret til selvforsvar, hvis man føler sig truet.

Frikendelsen forårsagede store protester i hele USA og fik også den amerikanske præsident, Barack Obama, til at antyde, at der er en racemæssig skævhed i, hvordan domstolene dømmer i kriminalsager.