Pistol og kokain: Unge fængslet

Stoppet med halvt kilo kokain i bilen - senere fandt politiet et skydevåben i hjemmet

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG: To unge mænd - begge 25 år - blev fredag formiddag fremstillet i en sag, der inkluderer fundet af både narkotika og en pistol.

Begge etnisk danske, og mens den ene tog sagen uden at afsløre, hvad han tænkte, så virkede den anden mere åbenlyst påvirket af sagen. Måske fordi han står til en længere fængselsstraf i fald, han kendes skyldig.

I det stille snøftede manden og fik derfor tilbudt et lommetørklæde af sin forsvarer. Under skranken kørte hans ben op og ned i hastig bevægelse.

I forbindelse med en ransagning i hans hjem, fandt politiet nemlig en pistol. Og den slags takseres normalt med to års fængsel. Dertil kommer så besiddelse af narkotika.

Ved dagens retsmøde oplæste senioranklager Laura Birch lakonisk sigtelsen, der indeholder tre forhold. Det første omhandler godt et halvt kilo kokain, der blev fundet i bil, som de to var kørende i i går, 9. april omkring kl. 12 på Peter Bangs Vej.

Ved en efterfølgende ransagning i den enes hjem på Frederiksberg fandt man yderligere 225 gram mdma samt den før omtalte pistol.

Begge er sigtet for narkoen, mens kun den ene er sigtet for pistolen, og  begge nægter sig skyldige.

Politiet formoder, at narkoen var til videresalg. Men af sigtelsen fremgik det ikke, om det halve kokain var pakket således, at det allerede var klargjort til videresalg, eller om det var en samlet portion.

Seks kvinder, fire yngre og to lidt ældre, var mødt frem ved fredagens retsmøde og tog plads på tilhørerpladserne.

Der var tydeligvis tale om nære pårørende til de to sigtede, og også de var åbenlyst berørte af sagens alvor, hvor de med alvorstunge miner fulgte den del af retsmødet, der var åbent for tilhørere.

Efter oplæsning af sigtelsen udbad anklageren sig dørlukning med henvisning til sagens videre efterforskning. Dette valgte dommeren at efterkomme.

Ved retsmødets slutning blev begge varetægtsfængslet i foreløbigt 27 dage.