Pistolmand dræber otte på restaurant i Tjekkiet

Et skyderi på en restaurant har kostet ni personer livet i Tjekkiet, skriver nyhedsbureau

Se video fra området her

Ni personer har mistet livet i forbindelse med et skyderi på en restaurant i Tjekkiet, rapporterer tjekkisk tv ifølge nyhedsbureauet AFP. Gerningsmanden til skyderiet er angiveligt selv en af de omkomne.

Massakren skete angiveligt efter at en væbnet mand tirsdag eftermiddag trængte ind på en beværtning i byen Uhersky Brod i det østlige Tjekkiet nær grænsen til Slovakiet.

- Ifølge vores information er der ni døde på stedet, rapporterer tv-stationen Ceska Televize ifølge AFP.

Lokalpolitiets talsmand, Pavel Benedikt Stránský, vil ikke bekræfte tv-stationens oplysninger, men siger, at en væbnet mand er 'under kontrol'.

Ifølge nyhedsbureauet CTK er otte personer blevet dræbt. Det samme er den formodede gerningsmand, skriver Reuters. Nyhedsbureauet citerer indenrigsminister Milan Chovanec for at sige, at der er tale om otte ofre og en gerningsmand, og at de alle er døde.

Talsmanden afviser at forholde sig til eventuelle ofre.

Byens borgmester, Patrik Kun?ar, oplyser ifølge flere lokale medier, at en mand trådte ind i restauranten omkring klokken 13.00 og begyndte at skyde løs med to våben. Der befandt sig på tidspunktet omkring 20 mennesker på restauranten. Det lykkedes flere at flygte ud af restauranten, mens én af de overlevende gemte sig på toilettet under episoden, og han kom først ud, da politiet ankom til stedet.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Ifølge det britiske medie The Telegraph er gerningsmanden en 60-årig mand fra lokalområdet. Patrik Kuncar oplyser desuden ifølge mediet, at manden er omkring 60 år, mentalt ustabil og blandt de dræbte.

- Det er en usædvanlig hændelse for Tjekkiet. Her er meget fredeligt, og vi oplever ikke masseskyderier, siger en lokal beboer ifølge Telegraph.

Politiet tilkaldte efter skudepisoden deres specialstyrker og evakuerede folk fra området blandt andet ved brug af megafoner.

Lokale myndigheder betragter skudepisoden som en enkeltstående begivenhed, og de udelukker derfor at kalde episoden et terrorangreb.

Ved du noget om sagen, eller befinder du dig i byen? Tip os på SMS 1224 (alm. SMS-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter