Annonce:
Annonce:

Polen bekræfter: Dansker mistænkt i kæmpe svindelsag

Kræves udleveret - byretten skal nu tage stilling til sag om udvisning til Polen i forbindelse med sag om 156 millioner kroner

I følge Ekstra Bladets oplysninger er det Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego - forkortet ABW -der står for efterforskningen i sagen. 
Foto: ABW.GOV.PL
I følge Ekstra Bladets oplysninger er det Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego - forkortet ABW -der står for efterforskningen i sagen. Foto: ABW.GOV.PL
Annonce:
Følg Krimi

En 49-årig dansk mand har frivilligt ladet sig fristforlænge i sin varetægtsfængsling frem til  27. april, hvor Helsingør Byret skal tage stilling til en eventuel udvisning til Polen.

Her er manden sigtet sigtet for bedrageri, dokumentfalsk og hvidvask af penge for et beløb svarende til godt 90 millioner zloty - godt 150 millioner kroner - det har mandens forsvarer, Ole Schmidt, tidligere fortalt.

Dansker kræves udleveret til Polen: Sigtet for svindel og hvidvask

I en mail til Ekstra Bladet bekræfter en talsmand for den polske anklagemyndighed, at den 49-årige sættes i forbindelse med de omtalte kriminalitetsformer.

- Der er tale om sag, der handler om multimillionsvindel. Jeg har ikke yderligere detaljer, jeg ønsker at dele med pressen, skriver talsmanden, Ireneusz Kunert, i mailen.

Den 49-årige nægter sig skyldig i de polske anklager, fortæller mandens forsvarer, Ole Nielsen.

Annonce:

Ved det kommende retsmøde skal byretten ikke tage stilling til sagens materiale, men kun forholde sig til udvisningsspørgsmålet.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan manden i følge de polske myndigheders vurdering deltog eller stod bag bag momssvig i forhold til handel med el mellem et norsk baseret energifirma, Castor Energy, og to polsk baserede selskaber, Fiten og Tauron.

49-årig vil ikke udleveres: Han frygter polsk fængsel

Danskeren ønsker for alt i verden ikke at blive udleveret til Polen:

- Men han er også villig til enten at lade sig afhøre via videolink, eller at polske myndigheder kommer herop og afhører ham her, fortæller Ole Schmidt.

Han fortæller, hvordan klient til ham har oplyst, at han på et tidspunkt var handelsagent for Castor Energy, hvor han tog ud i verden og fandt kunder.

Her var det angiveligt aftalen, at han fik 10.000 euro - godt 75.000 kr - for hver afsluttet handel.

- Her fortæller klienten, at han har formidlet kontakt mellem Castor Energy og de to polske selskaber, hvor han deltog i to møder. Han fik aldrig nogen penge for det, siger advokaten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: