Politi: 31-årig sex-hjemmerøver anholdt efter måneders jagt

En 31-årig mand fra Odense er onsdag blevet anholdt efter længere tids efterforskning. Politiet sætter ham i forbindelse med tre hjemmerøverier hos ældre og sexovergreb på to af ofrene

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En 31-årig mand fra Odense er torsdag ved Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i fire uger. Fyns Politi sigter ham for tre særdeles brutale hjemmerøverier mod ældre på Fyn. Røverier, hvor manden ifølge politiets opfattelse i to af tilfældene også har udsat ældre kvinder for seksuelle overgreb.

Det fortæller efterforskningsleder Per Lydiksen Laursen til Ekstra Bladet.

Anholdelsen af manden skete onsdag efter længere tids efterforskning, oplyser Lydiksen Laursen.

- Vi kom undervejrs med ham, fordi vi fik et dna-hit ved et af hjemmerøverierne. Samtidig havde vi fundet ham på noget overvågning, hvor vi kunne fastslå beklædningen.

- Det gjorde, at vi fik en ransagningskendelse, og under ransagningen fandt vi en del effekter, som med al sandsynlighed hører til nogle af hjemmerøverierne. Vi fandt også den beklædning, som vi havde set på overvågningen, siger Per Lydiksen Laursen til Ekstra Bladet.

Trængte ind i soveværelset
Fyns Politi sætter manden i forbindelse med et hjemmerøveri 12. april mod et ældre gangbesværet par på henholdsvis 79 og 83 år. Røveriet skete i parrets hjem i det østlige Odense.

Ægteparret har til politiet fortalt, at de blev overrasket i soveværelset, hvor en ukendt mand pludselig stod og beordrede dem ud i deres køkken. Her blev de begge bundet til køkkenstole, og manden stjal parrets dankort og truede dem til at udlevere en bilnøgle samt koder til dankortene.

Manden sigtes også for to hjemmerøverier yderligere andre steder i Odense, som ifølge politiet er sket 30. marts og 13. maj.

Spillede ulykkesoffer
30. marts blev en 92-årig kvinde opsøgt midt om natten i sit hjem, efter at hun forinden havde hørt, at det puslede ude i haven. Hun havde en dialog med manden, som hævdede at være kørt galt, og som nu bad kvinden om hjælp.

Da den 92-årige siden åbnede sin hoveddør, stod pludselig tre hætteklædte mænd. Den ene gik ind i soveværelset og tog to smykkeskrin. Den anden gik i stuen og tog kvindens taske og pung.

13. maj gjaldt det en 83-årig kvinde, som oplevede, at en mand trængte ind til hende i hendes hjem. Herefter løb manden af sted med en nøgle til kvindens bil og et hævekort, som han brugte i en hæveautmat tæt ved. Senere tog han tilbage til kvinden og tog hende med på en køretur til det centrale Odense, hvorefter han forlod bilen og kvinden og stak af.

Mistænkt for andre røverier
Det er politiets opfattelse, at to af de forurettede kvinder er blevet krænket seksuelt af manden.

Politiet har også fundet andre effekter hos manden, som politiet mener stammer fra andre hjemmerøverier end de tre, han foreløbig er sigtet for.

- Lad os sige det på den måde, at vi har ham mistænkt for flere andre hjemmerøverier. Og det er ikke kun, fordi vi har fundet smykker under ransagningen hos ham, som ikke umiddelbart kan sættes i forbindelse med de tre hjemmerøverier, han er sigtet for, siger Per Lydiksen Laursen til Ekstra Bladet.

Fandt flere smykker
Per Lydiksen Laursen oplyser til Ekstra Bladet, at hvis ikke politiet ad egen vej finder ejermændene til de smykker, som politiet har fundet hos manden, så vil man på et tidspunkt - som led i efterforskningen - offentliggøre billeder af effekterne.

Ud over sigtelserne for hjemmerøveri og sexovergreb, sigtes manden også for vidnetrusler.

- Han har truet en af kvinderne med at tie stille og ikke gå til politiet, siger efterforskningslederen.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få oplyst, hvordan den 31-årige forholder sig til politiets sigtelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri