Politi: 39-årig stadig i kritisk tilstand

En 39-årig mand blev skudt en gang i hovedet 

Sådan lød politiets udmelding sent lørdag aften efter skudepisoden. Søndag eftermiddag blev nye oplysninger tilføjet, som du kan læse herunder.
Følg Krimi

En 39-årig gæst på en vandpibecafé på Frederiksberg er fortsat i kritisk tilstand, efter han lørdag aften blev skudt i hovedet.

Det oplyser politiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard fra Københavns Politi.

- En mand kom ind på vandpibecafeen på Åboulevard klokken cirka 2130 og skød og ramte den 39-årige. Offeret er dansk af anden etnisk herkomst, oplyser politiinspektøren. 

- Det, vi ved, er, at han ikke direkte har tilknytning til en bande, men vi ved, at han har færdedes i miljøet omkring bander, siger Skovsgaard.

På spørgsmålet om han er kendt af politiet, svarer Skovsgaard:

- Det er en person, vi har kendskab til.

I første omgang mente politiet, at der kun havde været fire til seks personer på caféen, men det har vist sig, at der var betydeligt flere til stede. Politiet opfordrer dem til at henvende sig, ligesom de ønsker, at andre, der kan have set noget i relation til sagen, henvender sig til Københavns Politi på 114.

Var i Netto
Efter skyderiet gjorde gerningsmanden et kort stop ved den nærliggende Netto, men Skovsgaard vil ikke nærmere ind på, hvad manden foretog sig der. Siden forsvandt han ud mod Åboulevard i ukendt retning.

Skyderiet på vandpibecaféen er det tredje voldsomme skyderi på tre døgn.

Torsdag blev en 27-årig mand, som er tilknyttet bandegrupperingen NNV, skudt i ryggen og dræbt på Nørrebrogade.

Fredag blev der skudt løs i en frisørsalon i Rødovre. En 17-årig blev dræbt, en anden alvorligt såret, mens en 15-årig dreng blev ramt.

Rasmus Bernt Skovsgaard siger, at de efterforsker bredt og ikke kan lægge sig endeligt fast på, om skyderierne hænger sammen, men at de har en hypotese om det.

- Det er en teori, som fylder mere og mere hos os, siger han og betegner hændelsen i aftes som et eksempel på 'brutalitet og voldsparathed'.

- Der tegner sig et billede af nogle, som ikke skyr nogen midler, siger han og understreger, at politiet gør alt, hvad de kan for at sætte en stopper for skyderierne.

Politiet arbejdede på stedet sent i nat, hvor der blandt andet blev brugt hunde til at søge efter spor. Foto: Kenneth Meyer
Politiet arbejdede på stedet sent i nat, hvor der blandt andet blev brugt hunde til at søge efter spor. Foto: Kenneth Meyer
 

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.