Politi adopterede rotte

Rotten skulle bruges i en trussels-sag - men fik navnet Fleur og endte hos en hollandsk politikvinde

En hollansk rotte skulle skræmme andre, men fik et kærligt hjem hos en dyreglad politikvinde. (Arkivfoto)
En hollansk rotte skulle skræmme andre, men fik et kærligt hjem hos en dyreglad politikvinde. (Arkivfoto)

Politiarbejde rummer meget andet end alvorlige forbrydelser, vold og drab.

I Holland bringer politiet på deres hjemmeside jævnligt blog-indlæg, hvor det tjenstgørende personel forbløffer offentligheden med små personlige beretninger fra livet som lovens lange arm.

Indlæggene bliver delt på det nederlandske politis Facebooksider.

Op mod Valentinsdag (i dag søndag den 14. februar) har politiet i Amsterdam således delt denne beretning om en rotte fra politikvinden Henrieke Schoenekamp.

En dag sad politikvinden ved skranken på en politistation i provinsbyen Zupthen, da en borger kom løbende ind. Hun ville anmelde en trussel-sag, sagde hun. Kvinden havde en hvid pose i hånden påført en seddel med ordene: Du er en beskidt rotte. I posen lå en papkasse med  - viste det sig - en levende rotte. 

Kvinden fortalte, at hun havde haft et skænderi med en person og havde derefter fundet posen, der var bundet fast til hendes bil. Politiet optog rapport af sagen, og herefter skyndte kvinden sig ud og efterlod beviset: pose med rotte.

Hvad gør man nu, funderede ordensmagten.

Til alt held - for rotten - er Henrieke Schoonekamp en dyreven af rang.

Hun skriver, at hun tog den tamme rotte til sig og forklarede kæresten derhjemme, at rotten var blevet misbrugt på det groveste og brugt som en trussel. Rotten fik navnet Fleur. Den kælne rotte blev et skattet medlem af familien, kravlede på deres skuldre og selv de kaniner, som politikvinden allerede havde hos sig, vænnede sig til Fleur.

I to år et halvt år boede Fleur hos Henrieke. Den blev efterhånden mere svagelig med skaldede pletter i pelsen, skriver hun.

Døde på Valentinsdag

På en Valentinsdag var det slut for Fleur. Den døde af et slagtilfælde, mens den lå i skødet på politikvinden, beretter hun og skriver som afslutning på sit blogindlæg:

-  Rotten var indkøbt med onde hensigter til at true nogen, men fik et kærligt liv, og hver gang det er Valentinsdag tænker jeg på hende, og på at hun døde på dagen for kærlighed.