Politi anholder heldig mistænkt i stor hashsag

39-årig mand lå inde med spil-kvitteringer, som ifølge politiet dækker over hvidvask af hashpenge.

Følg Krimi

Hvis man lige ser bort fra det faktum, at han er blevet pågrebet af ordensmagten, så har en 39-årig mand fra København tilsyneladende haft godt med held i sprøjten.

Da politiet onsdag anholdt manden, fandt man i forbindelse med ransagninger gevinstkvitteringer fra Danske Spil, som viste, at manden havde fået udbetalt flere hundrede tusinde kroner fra forskellige former for spil.

Det oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis Task Force Pusherstreet til Ritzau.

- Vi har sigtet ham for besiddelse af 285 kilo hash og for at have afleveret 5.842.000 kroner til "Moneymaker", fortæller politikommissæren.

"Moneymaker" er politiets kælenavn til den formodede bagmand i sagen, en 49-årig mand, som har stået i spidsen for håndteringen af mere end 100 millioner kroner, der efter politiets opfattelse stammer fra hashhandel.

Fem personer sidder allerede fængslet i sagen, blandt andet den formodede "Moneymaker". Senest blev en 37-årig mand, som ifølge politiet er Bandidosrocker, fængslet i sagen. Det skete i begyndelsen af februar.

Steffensen tvivler dog på, at der er tale om en egentlig Fætter Højben. Politikommissæren mener, at spilaktiviteterne dækker over hvidvask af penge.

Før kriminelle kan bruge de mange penge, som tjenes på for eksempel hashhandel, så skal pengene vaskes hvide, som det hedder. Det vil sige, at de kriminelle skal finde en metode, så de kan dokumentere, at pengene stammer fra lovlig aktivitet.

Steffen Thaaning Steffensen fortæller, at det i mange år har været en gængs metode i det kriminelle miljø at spille hos for eksempel Danske Spil.

- De taber måske 20 procent og får så resten udbetalt i gevinst, fortæller politikommissæren.

Offentligheden hørte første gang om sagskomplekset, da tre personer i maj blev anholdt og varetægtsfængslet. Sagen mod de tre drejer sig om indsmugling af mere end fem ton hash.

Mere opsigtvækkende er det nok, at politiet mener, at de tre også har stået for indsamling af penge fra hashhandel blandt andet på Christiania. Ifølge politiets sigtelse har de tre indsamlet et svimlende beløb på 111 millioner kroner.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.