Politi: Banderivaler affyrede op til ti skud

Derudover blev der formentlig brugt to håndvåben til skudepisode, hvor tre blev ramt, lyder det fra politiet

Video fra Guldbergsgade. (Video: Rasmus Flindt)
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Tilfældige borgere var i skudlinjen, da der fredag aften blev affyret skud i hjertet af det tætbefolkede Nørrebro.

Det er politiets foreløbige vurdering, at der blev affyret mellem syv og ti pistolskud på Meinungsgade.

Det oplyser politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

To tilfældige borgere ramt af skud på Nørrebro

- Vi vurderer, at gerningsmændene kom gående på Meinungsgade og begynder at skyde. Herefter forsvinder de så et eller andet sted omkring Sankt Hans Torv, siger han.

Gerningsmændene er lørdag forsat på fri fod.

Under skudepisoden, der fandt sted kort før klokken 21.30 blev tre personer ramt. Herunder to tilfældige borgere, som sad i hver deres bil, da skud fløj gennem gaden.

Tre personer blev ramt af skud, herunder to tilfældige borgere. Foto: Rasmus Flindt
Tre personer blev ramt af skud, herunder to tilfældige borgere. Foto: Rasmus Flindt

Den ene blev ramt i armen, mens den anden fik skud i skulderen. Begge var fredag aften uden for livsfare. I forbindelse med politiets arbejde var store dele af Guldbergsgade - fra krydset i Meinunsgade og nogle 100 meter ned mod Peter Fabers gade fredag aften og nat afspærret af politiet. 

- En af de tilfældigt ramte er en passager i bil, hvor de registrerer, at deres bilrude bliver knust, men hvor de når at køre nogle meter ned af gaden, før de finde ud af, at passageren er ramt, fortæller Torben Svarre.

Ifølge politiet var målet for skyderiet formentlig en 19-årig mand fra området og hans 22-årige kammerat. Den 19-årige blev ramt under venstre arm og var kort efter episoden i kritisk tilstand.  Lørdag er manden stabil, oplyser politiet.

- Den 19-årige er en, som vi har lidt kendskab til i forvejen. Han er ikke et registreret bandemedlem, men han bevæger sig i miljøet, fortæller Torben Svarrer.

Ifølge øjenvidner blev der afgivet mindst ti skud. Foto: Kenneth Meyer
Ifølge øjenvidner blev der afgivet mindst ti skud. Foto: Kenneth Meyer

Allerede fredag aften meldte Københavns Politi, at man vurderede, at fredagens skyderi har relation til den verserende konflikt i bandemiljøet, der har udspillet sig over den seneste uge.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger bunder skyderierne i uoverensstemmelser mellem personer med tilknytning til gadebanden Brothas, som som holder til ved Mjølnerparken på det ydre Nørrebro.

Også bandefigurer fra Ishøj og Hundige spiller ifølge Ekstra Bladets kilder en rolle i den seneste tids skyderier.

OVERBLIK: Her er konfliktens episoder

Fredag 14. sept.: Om aftenen bliver der affyret skud med et automatgevær i Heimdalsgade på Nørrebro. Efter et eller to skud låser geværet, og Ingen bliver ramt. Efterfølgende finder politiet to afbrændte biler i samme gade.

Lørdag 15. sept.: Ved 22-tiden bliver to mænd ramt af skud, mens de sidder i en bil i Ishøj. Den ene bliver ramt i benet, den andet i torso. Begge er uden for livsfare.

Søndag 16. sept.: Om formiddagen bliver en yngre mand overfaldet i en butik på Nørrebrogade. Han bliver taget med i en baggård og udsat for vold, så han skal indlægges.

Mandag 17. sept.: Omkring kl. 20.50 ankommer fire biler til en vandpibecafé på Amagerbrogade. Tre maskerede mænd stiger ud af bilerne og kommer ind på caféen, hvor de med trukne våben leder efter fjender. De finder dog ingen og forlader stedet igen.

Tirsdag 18. Sept.: Natten til tirsdag modtager politiet en anmeldelse om, at der er affyret skud på Den Sorte Plads ved Mjølnerparken. Ingen bliver ramt.

Tirsdag 18. sept.: Ved 21.30-tiden affyres der skud imod en sort VW Golf i krydset mellem Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej i Herlev. Chaufføren af bilen dukker sig og undgår at blive ramt.

Tirsdag 18. sept.: Ved 22.30-tiden bliver der skudt mod en bil på Lygten, Nørrebro. Her bliver en 34-årig mand, der tidligere var kendt som Brothas-figur, ramt i begge arme. Manden meldes uden for livsfare.

Onsdag 19. sept.: Kort efter midnat affyres der skud ved Askerød-bebyggelsen i Hundige. Fem biler blev ramt, men ingen personer er tilsyneladende kommet til skade.

Onsdag 19. sept.: Omkring kl. 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Her bliver en ramt. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen. Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

Fredag 21. sept.: Natten til fredag opholder en 30-årig mand sig på Glostrup Torv sammen med en anden person, da en mand kommer løbende og affyrer flere skud fra en pistol. Den 30-årige bliver ramt i låret, men er uden for livsfare.

Fredag 21. sept.: Om aftenen bliver en 19-årig person med perifær bandetilknytning og to tilfældige borgere ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på Nørrebro.

Søndag 23. sept.: En 27-årig mand køres på sygehuset efter knivstik. Manden stikkes fem gange i ballen af maskerede angribere. Overfaldet kan have forbindelse til konflikten, oplyser politiet.

Mandag 24. sep.: En helt tilfældig mand bliver sent om aftenen fanget i krydsild ved en episode, hvor personer i to andre biler skyder mod hinanden på motorvejen ved Roskilde. Det sker omkring kl. 23.30 på strækningen mellem afkørsel 13 og 12 i retning mod København, da en række skud. Efter episoden slår manden bremsen i og holder ind til siden. Han slipper med skrækken. Ingen bliver ramt ved episoden.

Tirsdag 25. sep.: En mand bliver ramt af skud ved en episode ved Skaffervej og Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. Der affyres skud fra i hvert fald to forskellige våben ved episoden, hvor bilen med manden, der bliver såret, bliver forfulgt af en anden bil.

Søndag 7. okt.: I løbet af aftenen affyrer to gerningsmænd, der er kørende på en knallert, flere skud mod en gruppe unge, der opholder sig ved bebyggelsen Gersagerparken i Hundige. Ingen bliver ramt.

Mandag 8. okt.: Omkring kl. 21 affyrer gerningsmænd skud mod en banderelateret person i Tybjergparken i Brøndby. Den pågældende, der er i tæt familie med en bandeveteran fra Askerød, undgår at blive ramt.

Torsdag 11. okt.: Ved 19-tiden modtager politiet anmeldelse om skud i området ved Tomsgårdsvej i Københavns Nordvest-kvarter. formentlig er der affyret omkring fem skud, men ingen bliver ramt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time