Politi bekræfter: Her er truslen om skoleskydning

En anonym bruger af tjenesten 4Chan har klokken 20.31 skrevet, at han opfordrer elever på ZBC i Ringsted til at blive hjemme

Her er den konkrete trussel, som har gjort, at ZBC i Ringsted har sat sin beredskabsplan i værk. (Foto: 4Chan)
Her er den konkrete trussel, som har gjort, at ZBC i Ringsted har sat sin beredskabsplan i værk. (Foto: 4Chan)

En anonym bruger af tjenesten 4Chan har mandag klokken 20.31 skrevet, at han opfordrer alle elever på ZBC i Ringsted til at blive hjemme fra skole tirsdag.

Og brugerens avatar viser en ung maskeret mand.

Se mere video på localeyes.dk

- ZBC Ringsted, jeg ville holde fri i morgen, hvis jeg var jer, lyder det.

Det er den konkrete trussel, som har gjort, at Midt- og Vestsjællands Politi klokken 7.55 tirsdag morgen valgte at køre til Ahorn Allé i Ringsted, mens ZBC ifølge direktør Steen Sørensen satte skolens beredskabsplan om skoleskydning i værk.

- Ja, det er den trussel, der er tale om. Vi arbejder nu på at finde ud af, hvem der har sendt truslen, siger kommunikationsansvarlig Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at politiet er til stede i Ringsted og afviser, at der er politi ved ZBC's afdeling i Roskilde.

Alle er urolige
Ifølge ZBC-direktør Steen Sørensen er der kun begrænset undervisningsaktivitet på skolen i Ringsted, mens undervisningen også er påvirket i et eller andet omfang på afdelingerne i Vordingborg, Næstved og Roskilde.

- Alle er urolige, siger Steen Sørensen.

Flere ZBC-elever har henvendt sig til Ekstra Bladet og har fortalt, at de sidder til undervisning, og at de ikke har bemærket noget usædvanligt.

- Vi er blevet bedt om ikke at gå hjem. Men jeg har valgt at gå hjem for min egen skyld, siger en elev på HHX på ZBC i Ringsted.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at der klokken 11.50 ikke er noget usædvanligt at se foran skolen på Ahorn Allé i Ringsted. Der er flere andre skoler omkring ZBC, og mens lysene er slukket og gardiner trukket for i lokaler ud mod p-pladsen hos ZBC, så sker der ellers ikke meget.

Midt og Vestsjællands Politi samt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er til stede ved flere afdelinger af Zealand Business College. Her ses billeder fra Ringsted. (Video: LocalEyes)