Politi bekræfter: Mistænkt bombemand dræbt

Politiet i Austin bekræfter, at politiet har fundet formodet bombemand i Austin

(Video: AP)
Følg Krimi

Den formodede gerningsmand bag en stribe bomber i den texanske by Austin, er død.

Det bekræfter politiet på et pressemøde tidligt onsdag morgen lokal tid.

Politiet oplyste i første omgang, at de var involveret i et skyderi, og lokale medier berettede, at det var i forbindelse med et sammenstød med den formodede bombemand.

Det har politiet siden bekræftet, og de oplyser desuden, at den formodede bombemand omkom, da han sprængte en bombe, da politiet nærmede sig.

Ifølge politiet drejer der sig om en 24-årig, hvid mand. De ønsker på nuværende tidspunkt ikke at komme med yderligere oplysninger om hans identitet.

FBI involveret
En betjent, der var tæt på bilen, der sprang, kom lettere til skade, oplyser polititet. Derudover har en enkelt betjent affyret skud mod den mistænkte.

Både det lokale politi og FBI deltog i aktionen mod bombemanden.

Selvom den formodede bombemand altså er blevet dræbt, kan politiet stadig ikke udelukke, at han arbejdede på egen hånd. Borgere opfordres derfor stadig til at være på vagt og oplyse politiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Mand er alvorligt såret i ny eksplosion i bomberamte Austin

Politiet kender endnu ikke motivet til de mange bomber.

Ville overraske bombemand
Ifølge Jason Whitely fra tv-stationen WFAA-TV havde myndighederne tirsdag aften identificeret den formodede bombemand på baggrund af den bombe, der eksploderede natten til tirsdag.

Den nyhed blev dog tilbageholdt, da politiet ønskede at overraske den mistænkte, hvilket så angiveligt fandt sted i området Round Rock natten til onsdag lokal tid.

Dermed ser borgere i Austin ud til for første gang siden 2. marts for alvor at kunne ånde lettet op, efter at de har levet i usikkerhed siden den første bombe sprang på den dato.

Tilfældige modtog pakker
I alt to personer har mistet livet og fire personer er blevet såret af bomberne, som alle har været kamoufleret som pakker, der blev leveret til umiddelbart tilfældige personer, som omkom eller blev kvæstet, da de ville åbne pakkerne.

Også tirsdag aften lokal tid sprang en bombe i byen, men den viste sig ikke at være relateret til de øvrige eksplosioner. Derfor har der foreløbig 'kun' været fem eksplosioner, som man mener kan knyttes til samme gerningsmand.

Politiet og FBI arbejder nu ifølge lokale medier på at finde ud af, om den nu dræbte gerningsmand kan have nået at afsende flere pakker inden sin død, og som altså potentielt kan udgøre en fare for flere mennesker.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time