Politi: Cykeltyve og narkosmugler anholdt ved grænsen

Grænseløst dumt? De påståede forbrydelser ved danske grænseovergange er varierede 

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Trods Danmarks coronalukkede grænser har der de seneste dage været heftig udenlandsk aktivitet blandt kriminelle.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

To polakker blev søndag eftermiddag anholdt ved Frøslev Grænseovergang med 14 cykler, hvoraf flere var meldt stjålet i Jylland. Den 31-årige kvinde og 37-årige mand nægter sig skyldige i sigtelsen om hæleri, som de mandag blev fremstillet i grundlovsforhør for.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre, og politiet holdt til at begynde med kortene så tæt til kroppen, at man ikke engang ville ud med, hvilke cykler, der var tale om. Pressemedarbejder ved Syd- og Sønderjyllands Politi Mads Dollerup-Scheibel oplyser dog nu dog nu, at der har tale om cykler i 10.000-kroners-klassen.

Mere åbenmundet er ordensmagten om varetægtsfængslingen af en 34-årig hollænder.

Han blev anholdt ved Sæd Grænseovergang med mindst 700 gram kokain gemt i sit køretøj, fremgår det af en pressemeddelelse.

Den hollandske statsborger er ud over den betydelige mængde kokain sigtet for narkokørsel, og det må formodes, at han trods mange hollænderes forkærlighed for cykler, ikke lod sig befærde med et sådant transportmiddel.

Han nægter sig skyldig, men har ikke kæret dommerens beslutning om at varetægtsfængsle ham i fire uger. Det skete ved Retten i Sønderborg.

Man skal være dansker eller have et anerkendelsesværdigt formål, hvis man vil ind i coronalukkede Danmark i øjeblikket. Narkosmugling er næppe et anerkendelsesværdigt formål. Hvorvidt den mistænkte vurderes som mere end almindeligt letsindig efter forsøget på at komme ind i landet, ønsker Mads Dollerup-Scheibel ikke at udtale sig om til Ekstra Bladet, som henviser til pressemeddelelsen.

Ifølge den blev den 34-åriges køretøj udtaget til kontrol søndag aften, efter at betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde fattet mistanke til føreren og bilen.

Toldere fra Toldstyrelsen undersøgte derefter køretøjet med en narkohund og fandt kokainen, hvorefter den 34-årige blev anholdt af politiet.